Pale teške riječi

Čačić od Štromara traži ispriku - u suprotnom će ga... (pročitajte što je danas rekao šef Reformista)

Objavljeno: 02.09.2016. 15:14

Foto: Reformisti

Na današnjoj konferenciji za medije u Varaždinu predsjednik Reformista Radimir Čačić naglasio je kako on "vrlo rijetko" reagira na izjave Štromara, ali ovaj put osjeća potrebu, s obzirom na, kako je rekao, "podle laži s kojima Štromar obmanjuje građane"...

- Bez obzira što projekt besplatnog prijevoza nema nikakve veze sa županom Štromarom, jer to je projekt koja sam ja osmislio još kao župan, prvi i jedini ga uveo u Hrvatskoj, nametnuo ga i u vladi kao potpredsjednik vlade –  župan Štromar se pokušava afirmirati kao zaštitnik i promotor tog projekta u najvećim mogućim razmjerima - rekao je Čačić.

- Pozicija Reformista glasi: besplatan prijevoz za srednjoškolce. Dakle, bez petljanja bez ikakvih ali, možda, ako, s ovakvim ili onakvim cenzusima. Ja sam to uveo 2005., a Štromar to nije uspio zadržati, te zbog te nesposobnosti danas imamo problem kakvog imamo. Samo besplatan prijevoz uz besplatne udžbenike može biti pretpostavka da se uvede obvezno srednje školstvo. To je naša politička pozicija - zaključuje Čačić.

"Ponijela ga kampanja"

Ističe da je Štromara "ponijela kampanja" za koju smatra da se ne biraju sredstva, štoviše za Štromara kaže da se "naviknuo na laganje", da "ima ozbiljnih problema s moralom" jer za njega izjavljuje da je glasovao za proračun Vlade u kojem se ukida sufinaciranje prijevoza.

- On jako dobro zna, a ovdje prezentiram i izvještaj iz Hrvatskog sabora kako sam ja u ime Reformista glasao, da smo podnosili amandman, da smo tražili stanku u Saboru  i da sam bio jedan od 51 zastupnika oporbe koji su glasali protiv proračuna, jer se nismo slagali s činjenicom da se Varaždinskoj županiji nanose štete, što smo i jasno rekli - kategoričan je Čačić.

Od Štromara traži ispriku i kaže da će ga, u suprotnom, u svakom svom javnom obraćanju etiketirati kao "podlog lažljivca", jer ističe da "Reformisti (za razliku od HDZ-ovih zastupnika i Podolnjaka) nisu glasovali protiv interesa Varaždinske županije". 

Kampanja očito postaje sve napetija...

Komentari