parlamentarni izbori

FOTO: Čačić predstavio program: Glas za Reformiste osigurava zaštitu interesa Sjevera

„Glas za Reformiste osigurava zaštitu interesa Sjevera“, glavna je poruka koju je Radimir Čačić uputio danas na predstavljanju programa Narodne stranke – reformisti za predstojeće parlamentarne izbore, koje se održalo u Hotelu Turist u Varaždinu...
Objavljeno: 19.06.2020. 19:40

Zadnja izmjena: 19.06.2020. 23:05

Foto: Dino Možek

„Glas za Reformiste osigurava zaštitu interesa Sjevera“, glavna je poruka koju je Radimir Čačić uputio danas na predstavljanju programa Narodne stranke – reformisti za predstojeće parlamentarne izbore, koje se održalo u Hotelu Turist u Varaždinu.

Prva točka programa koji su predstavili Reformisti je potreba za demografskom obnovom, i to na način da država svakom djetetu ponajprije omogući dječji vrtić - a potom subvencionira 40 posto cijene dječjeg vrtića za prvo dijete, 70 posto cijene za drugo i 100 posto cijene za troje ili više djece. Zatim da država udvostruči dječji doplatak i ukine limit za rodiljne i roditeljske naknade.

Slavoniji dali 12 milijardi

Kada je riječ o području Varaždinske županije i sjevera Hrvatske, Radimir Čačić je rekao kako ga je ponajprije potrebno zaštiti od daljnje diskriminacije. Dvanaest milijardi kuna, naglasio je Čačić, usmjereno je prema Slavoniji - a sa Sjeverom niti je razgovarano o potrebama niti o projektima.

- Svi ključni projekti koji ovise o državi nisu realizirani ili su maksimalno usporeni, a Sveučilište Sjever kao i druge važne institucije na sjeveru su snažno diskriminirane – poručio je između ostaloga predsjednik Reformista, navevši kao jedan od glavnih primjera projekt brze pruge Čakovec – Varaždin – Krapina - Zagreb.

Tri brze ceste i utjecaj na preraspodjelu

Reformisti žele utjecati na buduću preraspodjelu proračunskih sredstava i skidanje limita za realizaciju EU projekata. Također, kako je naglašeno, žele da se konačno realiziraju brze ceste: Varaždin – Čakovec, Varaždin – Krapina i Podravska magistrala, kao i kandidatura za dobivanje EU sredstva za izgradnju centralnog bloka varaždinske bolnice.