PAO DOGOVOR?

Čačić: 'Imam podršku HDZ-a!' Stričak: 'Mi smo za promjene na županijskoj razini'

Objavljeno: 25.05.2017. 12:05

Zadnja izmjena: 25.05.2017. 12:05

U jučerašnjem razgovoru za Bujicu Radimir Čačić je - između ostalog - izjavio da su mu izvorni HDZ-ovci u Novom Marofu jučer zajamčili potporu u drugom krugu njegove utrke za župana.

Čačić je pritom potkačio svog protukandidata Štromara zamjedbom da njega nije bilo u Domovinskom ratu, nego se - kako je rekao - "muvao po Zagrebu i bio neki ćato u nekoj firmici".

- A to je još i dobro u usporedbi s Ivanom Vrdoljakom - taj je pobjegao u Brazil za vrijeme rata! - rekao je Čačić, pritom napominjući kako je - za razliku od šefa HNS-a - on tada sa svojih 40 godina bio pod oružjem.

'Imam potporu izvornih HDZ-ovaca!'

Ono što je za naše lokalne prilike vjerojatno najzanimljivije jest da je Čačić Bujancu izjavio kako je jučer u Novom Marofu dobio potporu izvornih HDZ-ovaca koji su mu, kako je izjavio, zajamčili potporu u drugom krugu izbora za župana.

- Bio sam sa Zvonimirom Puškadijom i Zdravkom Maltarom, nema su to što skrivati i oni su mi dali otvorenu podršku! - izjavio je Čačić za naš portal. Šef novomarofskih HDZ-ovaca Siniša Jenkač bio je suzdržan po pitanju davanja potpore.

- Sa mnom su razgovarali i Štromar i Čačić, što je logično s obzirom na našu veliku snagu na jugu županije, ali potporu u ovom trenutku još nećemo dati nikome bez konzultacija unutar stranke. - izjavio je Jenkač za naš portal.

S druge strane, županijski šef HDZ-a Anđelko Stričak bio je otvoreniji po pitanju kome će HDZ dati potporu u drugom krugu izbora za župana.

- Mi smo od početka kampanje govorili da smo za promjenu na razini županije. - izjavio je Stričak naglašavajući da tu misli upravo na pitanje župana, ali ipak ne želeći izravno spomenuti ime Radimira Čačića.

Komentari