Reformisti nakon izbora

Čačić nakon izbora: 'Građani će sada odlučiti tko je lider, a tko činovnik'

Objavljeno: 23.05.2017. 10:20

Zadnja izmjena: 23.05.2017. 10:33

Danas su se Reformisti, točnije Natalija Martinčević i Radimir Čačić, obratili medijima na kojoj su teme bile rezultati izbora te očekivanja oko drugog kruga izbora. Runac je najavio ponovno prebrojavanje glasova zbog razlike od 16 glasova, a što je i sam Čačić prekomentirao.

Što se tiče rezultata vezanog na utrku za čelno mjesto grada, Martinčević smatra kako je njeno peto mjesto u utrci nešto ispod očekivanja s obzirom da su se birači centra raspodijelili na Čehoka i na Sevšeka.

- "Što se tiče gradskog vijeća tu smo osvojili dva mandata i to možda ne izgleda puno, ali kada stavite u kontekst činjenice da je pet stranaka dobilo ukupno 7 vijećnika, taj broj onda ipak izgleda značajnije. Katastrofalno loš rezultat SDP-a jest zbog toga što su izašli s HNS-om kako bi u konačnici držali leđa Štromaru, što je ujedno i mišljenje SDP-ovih birača. Pozivam birače svih političkih opcija i iz svih stranaka da u drugom krugu glasaju za čovjeka za kojeg znaju da će dati rezultate i da ne budu ničije marionete." - rekla je Martinčević misleći pritom na stranačkog šefa Čačića.

Upitali smo Čačića što misli o Runčevom zahtjevu da se ponovno prebroje nevažeći glasovi za župana.

- "Davljenik se hvata i za slamku, a slamka ne pomaže. Od otprilike 1000 članova biračkih odbora u cijeloj županiji mi smo imali tek 50-ak, a HDZ na stotine. Zanimljivo je da su nevažeći glasovi nastali baš na listi za župana. Neka se prebroji, ja očekujem i podebljanje svog rezultata, jer prema našim vrlo preciznim anketama trebao sam imati 2,5% glasova više." - izjavio nam je Čačić.

Čačić je ponovno rekao kako u proteklih osam godina Štromar nije pokazao rezultate, a da ga neće imati ni u budućnosti. Smatra kako je jedina ideologija ona za dobrobit županije, a birači će odlučiti tko je od njih dvoje lider, a tko činovnik.

Komentari