Čačić se u Marofu obrušio na Sinišu Jenkača: "Nemoj od nas praviti bedake!"

Objavljeno: 10.11.2014. 12:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: facebook/reformisti

U nedjelju navečer, u novomarofskom Kulturnom centru Ivan Rabuzin, održana je izborna skupština Gradske organizacije Narodne stranke – Reformista, prilikom koje je za predsjednicu izabrana Štefanija Zidar, a za potpredsjednike Boris Šafran i Branko Topolovec. Također, izabrano je i 13 članova predsjedništva.

Prije same skupštine Radimir Čačić, predsjednik stranke Reformista, održao je javnu tribinu na kojoj je bilo riječi o Zakonu o preferencijalnom glasovanju te prijedlogu Zakona po uzoru na austrijski model upravljanja državnim tvrtkama, koji reformisti namjeravaju uputiti Hrvatskom saboru.  

U svom izlaganju Čačić nije propustio priliku osvrnuti se i na aktualnu političku situaciju u gradu Novom Marofu, kojega je nazvao "paradigmom hrvatske neodgovornosti prema samima sebi", aludirajući pritom na šefa novomarofske oporbe Sinišu Jenkača.

- U zadnjih par mjeseci, ja koji se ne bavim baš detaljno lokalnim medijima,  uspio sam primjetiti nekoliko pamfleta u kojima svaki puta jedan te isti čovjek koji, koliko čujem, još uvijek živi kod mame i tate i uredno prima džeparac u svojoj trideset i nekoj godini, pokušava objasniti kako ovaj grad zaslužuje boljeg gradonačelnika, baš njega – rekao je Čačić.

- Nemoj praviti od nas bedake! Ako imaš trideset i nešto godina, a nisi se uspio odmaknuti od mame i tate, u životu nisi zaradio jednu kunu, nemoj se nikome nuditi da ga vodiš. Mi smo stranka i ljudi koji to ne podnosimo – rekao je Čačić pred okupljenim članovima svoje stranke.

Podsjetimo, uoči izglasavanja proračuna za sljedeću godinu, politička situacija u Novom Marofu sve je napetija, kao i političko rivalstvo između predsjednika novomarofskog HDZ-a Siniše Jenkača te aktulanog gradonačelnika Darka Hrenića, povjerenika za županijsku organizaciju stranke Reformista.

>>Novomarofski HDZ traži Hrenićevu ostavku jer "priča bajke i malo radi"

>>Darko Hrenić: To što Jenkač radi ne znaju ni njegovi najbliži stranački kolege

Proteklih dana obojica su se oglasili medijskim priopćenjem, u kojemu Jenkač s jedne strane proziva Hrenića da "priča bajke i prima plaću za malo rada", a Hrenić Jenkača da "javnost bombardira ispraznim prioćenjima o kojima često nemaju saznanja ni njegovi najbliži stranački kolege".

Datum održavanja sjednice Gradskog vijeća još uvijek nije poznat.

Komentari