predsjednički izbori

Čačić: "Škorini glasači iz Varaždina glas će dati Zoranu Milanoviću"

Predsjednik Reformista Radimir Čačić kaže kako nitko nije sumnjao da će Zoran Milanović ući u drugi krug, ali nitko se nije želio ni kladiti da će biti Milanović biti relativni pobjednik izbora.
Objavljeno: 23.12.2019. 08:18

Zadnja izmjena: 23.12.2019. 12:03

Predsjednik Reformista Radimir Čačić kaže kako nitko nije sumnjao da će Zoran Milanović ući u drugi krug, ali nitko se nije želio ni kladiti da će biti Milanović biti relativni pobjednik izbora.

>>Kako su glasovali gradovi Varaždinske županije - ima iznenađenja

- To nije pitanje mašinerije, nego je lijevi centar Hrvatske koja je, ipak, polarizirana, imao sam jednog kandidata državničkog formata. Sve ostalo bili su samo ukrasni dodaci: neki humoristični, neki zgodni, neki radikalni... – rekao je Čačić koji smatra da su Grabar Kitarović srozali gafovi i „razotkrilo suočeljavanje“.

- Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivica, i Milan Bandić. Ali, ako jedna predsjednica izjavi da bi osuđenom kriminalcu bila spremna iz osobnih interesa nositi kolače, tu obrane nema. Da ne govorimo o glupostima iz Vukovara, gdje je pokazala potpuni nedostatak susjećanja za obitelji i djecu poginulih.

 

"Zbog Čehoka rastao Kolakušić"

Predsjednik Reformista komentirao je i rezultat u Varaždinu, gdje je Miroslav Škoro ostvario neznatno bolji rezultat od Kolinde Grabar Kitarović. Smatra da je to zato što HDZ u Varaždinu nema glasače i što je u koaliciji s gradonačelnikom Ivanom Čehokom koji ima pravosudne procese, zbog čega je – prema njegovom mišljenju – relativno velik broj glasova ostvario i Mislav Kolakušić.

- To je i specifičnost Varaždina da su nam svi drugi bolji. Nekada i Pametno i Most koji se sada razotkrio kao ultra desna stranka. Ali, građani su uvijek u pravu: moraš ih razumijeti, motivirati i pokušati im objasniti stvari. Držite me za riječ da će 60 posto Škorinih glasača  glasovati za Milanovića, jer su za Škoru glasovali samo zato što je pristojan, ima lijepe pjesme ili zato što je novo lice – zaključuje Čačić.