polaganje vijenaca

Čačić: ''Smatram da je dobro da smo vratili proslavu Dana državnosti na današnji datum''

Objavljeno: 30.05.2020. 14:02

Zadnja izmjena: 30.05.2020. 14:02

Povodom Dana državnosti, predsjednik Reformista Radimir Čačić sa suradnicima, potpredsjednicom stranke Natalijom  Martinčević, članom predsjedništva stranke Robertom Hircom, predsjednicom  mladih Anitom Velić Fabijanić, te članovima predsjedništva zagrebačke organizacije  Reformista Zoranom Kopićem i Damirom Šebetićem, položio je vijenac kod  Središnjeg križa na zagrebačkom groblju Mirogoj.

- Kao i svi građani Hrvatske s ponosom slavimo ovaj dan. Osobno smatram da je dobro da smo vratili proslavu Dana državnosti na današnji datum, jer je to naravno pitanje odluke, a ne birokratskih formalnosti. Mogli smo slaviti i 21. svibnja 1879., papinsku potvrdu kneza Branimira, međutim za današnju Hrvatsku mislim da je 30.  svibnja nešto što zaslužuje poštovanje i pijetet prema žrtvama, ali i ponos na to da smo konačno dobili svoju državu - rekao je Čačić i dodao: 

- Nažalost svi snovi i ideali, sve što su kroz stotine godina unosili svi koji su dali život i  žrtvovali se u svakom drugom pogledu za našu današnju samostalnu, neovisnu i  suverenu Hrvatsku nisu ispunjeni, jer su političke elite podbacile, a mi svi zajedno  nismo dali dovoljno da postignemo ono što kao Hrvatska možemo i nadam se da ćemo to u godinama pred nama učiniti. 

 

Komentari