priopćenje reformista

Čačić: Štromar kao župan osam godina nije uspio napraviti školu u Svetom Iliji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.05.2020. 14:18

Zadnja izmjena: 22.05.2020. 14:34

„Škola u Svetom Iliji jedan je od projekata koji, nažalost, ima dugu povijest pokušaja realizacije i povijest pokušaja opstrukcije“, riječi su kojima je predsjednik Reformista Radimir Čačić komentirao činjenicu da se do današnjeg početka njezine izgradnje promijenilo čak šest vlada.

>> FOTO: SVETI ILIJA U nazočnosti premijera obilježen početak izgradnje škole 

Varaždinski župan spomenuto pripisuje odbijanju tadašnjeg načelnika općine da se 2005. godine priključi njegovom projektu izgradnje 34 škola i sportskih dvorana, a za sve ostalo optužuje Predraga Štromara, bivšeg župana a sada ministra graditeljstva.

- Nakon mojeg odlaska iz Vlade, HNS je ostao u Vladi, imali su potpredsjednicu Vlade, četiri ministra, potpredsjednika Sabora, a Štromar je bio župan i svi skupa nisu napravili ništa – rekao je Čačić, dodajući kako je tada, 2005., realizirao 32 škole i sportske dvorane, a u aktualnom mandatu 24 škole obnovio ili dogradio.

>> Stričak: Školu u Svetom Iliji do sada je obećavalo šest Vlada

Radimir Čačić nije propustio kritizirati ni rad ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

- Ako je u stanju o nečemu odlučiti, neka odluči. Ona to nikada nije bila u stanju pa nije ni sada. Prestanimo pričati priče i počnimo raditi svoj posao ako smo ga u stanju raditi. Uvjeren sam da ministrica sigurno puno toga zna, ali ne o ovom poslu – rekao je Čačić.

Varaždinska županija, kao što je danas naglašeno, školu će sufinancirati u iznosu od 15 posto sredstava.

 

Komentari