presica na tržnici

Čačić Štromaru: 'Kad već ništa nisi napravio, barem šuti'

Objavljeno: 22.04.2017. 11:08

Zadnja izmjena: 22.04.2017. 14:55

Foto: Viktor Hranić

Jutros je na tržnici svoju presicu - okružen najbližim suradnicima - održao šef Reformista Radimir Čačić, a neposredni je povod vijest o Varkomovoj predaji aplikacije za projekt aglomeracije.

Prema Čačićevim riječima, radi se o aplikaciji za početak razmatranja mogućnosti projekta i on smatra kako je sama vijest zapravo plaćena reklama, dok je projekt daleko od pravog početka. Čačić je napao Štromara da je još 20. 3. 2015 objavio kako će Varaždinska županija biti najveće gradilište, jer će početi projekt aglomeracije te se graditi škole.

- Točno godinu i pol kasnije - 20. 9. 2016. - Štromar objavljuje da će početi pripreme, a natječaji u proljeće. A sad je objavio da predlaže ministarstvu na razmatranje mogućnost početka projekta. - izjavio je Čačić, poručujući županu da barem šuti ako već nije ništa napravio.

Međimurskoj županiji i Gradu Petrinji, gdje je projekt započeo istovremeno kad i u Varaždinskoj županiji - kako stoji u prioćenju - radovi su u punom zamahu i pred završetkom i to koristeći vlastite kapacitete tvrtki, dok u našoj županiji nije napravljeno ništa.

- Podsjetimo, u Međimurju župan je HNS, a dožupanica iz Reformista, dok je u Petrinji gradonačelnik Reformist, što znači da u realizaciji projekata nije prepreka država nego župan Štromar. - ističe Čačić.

>> eTV BLITZ Čačić: 'Slijedi sudar mene i Štromara'

Komentari