Neodređen u izjavi

Čačić u kombinaciji za ministra gospodarstva?

Objavljeno: 11.06.2016. 17:36

Zadnja izmjena: 11.06.2016. 17:46

Mjesto ministra u novoj Vladi moglo pripasti Radimiru Čačiću, no još se ne zna hoće li, kao jedini zastupnik Narodne stranke – Reformista, sudjelovati u preslagivanju ili će se pridružiti onima koji zazivaju nove izbore jer je u svojoj izjavio bio – neodređen, otkrio je Telegram.

Novom bi Vladom mogao upravljati aktualni ministar financija Zdravko Marić, a umjesto dva potpredsjednika, mogla bi imati tri – sadašnje HDZ-ove ministre Miru Kovača i Olega Butkovića. Treća potpredsjednička fotelja mogla bi pripasti jednom od predstavnika nacionalnih manjina.

General Damir Krstičević vodio bi Ministarstvo obrane, a dosadašnji ministar obrane Josip Buljević kandidat je za ministra unutarnjih poslova.

„Imamo 76 ruku“

Ministarstvo gospodarstva moglo bi pripasti Radimiru Čačiću, a mjesto ministrice kulture književnici Milani Vuković Runjić ili ravnateljici Umjetničkog paviljona Jasminki Poklečki Stošić.

Mjesto ministra uprave pripalo bi Peri Ćoriću, a Branimir Glavaš mogao bi postati ministar poljoprivrede, otkriva Telegram.

Potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković jučer je Novoj TV rekao kako je odluka o novom mandataru za sastav Vlade, Zdravku Mariću, donesena na telefonskoj sjednici Predsjedništva HDZ-a i kako se ta stranka u to ne bi upuštala da nema 76 ruku potrebnih za stvaranje nove većine u Saboru.

Komentari