Predizborni skup

Čačić u Svetom Iliji: "Dobit ćete školu, ako je ministrica ne napravi - Županija će"

Prvim predizbornim skupovima održanima jučer u Svetom Iliji i Gornjem Knegincu, započeo je niz skupova koje će Reformisti održati diljem županije u tjednima prije izbora za Europski parlament.
Objavljeno: 08.05.2019. 08:48

Zadnja izmjena: 08.05.2019. 11:40

Prvim predizbornim skupovima održanima jučer u Svetom Iliji i Gornjem Knegincu, započeo je niz skupova koje će Reformisti održati diljem županije u tjednima prije izbora za Europski parlament.

U Svetom Iliji okupljenim mještanima obratio se nositelj liste Reformista za EU parlament, predsjednik Narodne stranke Reformisti, Radimir Čačić koji je rekao kako postoji jedna važna stvar za Svetog Iliju, a to je škola. 

- Kad su se gradile škole, vi ste imali načelnika koji nije dao da se napravi škola kad i sve ostale, jer on je znao kako će i eto, škola nije izgrađena. Kad sam postao župan, odmah sam ponudio Ministarstvu da i ovdje napravimo školu, no oni su to odbili. - rekao je Čačić i dodao kako ono što je vlast ipak uspjela je da su donijeli odluku da se škole koje su u raspadanju smiju financirati, "dogovorili smo da oni daju 80 posto, 15 posto županija, a 5 posto općina. Tako da ćete sigurno dobiti školu, a ako je ministrica ne napravi, županija će sigurno". 

Također, Čačić se u Društvenom domu u Gornjem Knegincu obratio prisutnima gdje je govorio o stanju u županiji i državi. - Stopa iseljavanja iz Varaždinske županije relativno je niska u usporedbi s ostalim županijama. Prvi razlog tome je jednosmjenska nastava, drugi visoka razina zaposlenosti. Imamo dva puta nižu nezaposlenost od hrvatskog prosjeka, samo 1.6 posto stanovništva je nezaposleno, to je niže od europskog prosjeka. - kazao je Čačić.

Komentari