Udvostručili smo svoj rezultat regionalno u odnosu na Parlamentarne izbore, HDZ i SDP su zadržali svoje glasače, a HNS se sveo na 1/3 - rekao je predsjednik Reformista na današnjoj konferenciji za medije te poručio kako su se uz IDS dokazali kao ''jedina, jaka regionalna stranka''.

Kako je poručio Čačić, ovim su izborima htjeli izmjeriti svoju snagu, a ne ući EU parlament.- Dobili smo povjerenje svoje baze usprkos tome i na tome se svakom našem glasaču zahvaljujemo. Zahvaljujemo se i svim drugim glasačima koji su izašli na izbore - rekao je Čačić.

Prema njegovim riječima, preuzimanje stabilne treće pozicije u Varaždinskoj županiji temelj je za preuzimanje prve na parlamentarnim i lokalnim. - Naši glasovi su donja granica naših rezultata jer su dani od ljudi koji su svjesni da mi ne ulazimo u EU Parlament, a na izborima pred nama biti će isto tako svjesni i oni i drugi, da će njihovi glasovi sigurno dovesti Reformiste u Sabor i omogućiti zadržavanje uspješnog upravljanja Varaždinskom županijom - za kraj je rekao Čačić.

Podsjetimo, lista Reformista je na području Varaždinske županije osvojila 12,89% što ih svrstava na treće mjesto, dok su na području Varaždina osvojili 11,37% te završili na četvrtoj poziciji. 

 

Komentari

27.05.2019. 13:59h Zadnja izmjena: 27.05.2019. 14:02