navodi konkretno ime

Čačić za list Međimurje: Znam tko će biti novi međimurski župan...

Objavljeno: 06.10.2021. 10:41

Zadnja izmjena: 06.10.2021. 10:54

Riječima "Međimurci, znam tko će postati vaš novi župan" Radimir Čačić je na naslovnici lista Međimurje najavio kandidaturu Sandre Herman za županicu Međimurske županije.

Sandra Herman jedna je od njegovih najbližih suradnica od raskola HNS-a i osnutka Reformista 2014., te trenutno obnaša dužnost predsjednice Središnjeg odbora Narodne stranke - reformisti. Herman je ujedno i državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta, a sektorom turizma bavila se i kao dugogodišnja zamjenica Matiji Posavcu, u razdoblju od čak dva mandata (2013.-2021.). Nedavno je kao državna tajnica posjetila i Grad Varaždin.

Čačić je pak nedavno Posavca branio riječima kako bi trebao biti "debilan da prizna mito", što čini i sada u listu Međimurje, no na istom mjestu govori i zašto smatra da bi Sandra Herman bila najbolji izbor za Međimursku županiju.

'Život ide dalje'

- Život ide dalje. Pogreške su dio života i za njih se uvijek snosi određena odgovornost. Osobno smatram i jedini sam od političara to javno izrekao da Posavec taj "mito" sigurno nije shvatio kao mito, već kao donaciju u kampanji. On sigurno nije koruptivan. No, kao političar na tako visokom položaju moraš imati čip poštenja, ali i čip za dosljedno poštivanje zakona - rekao je Čačić.

Zašto bi pak prema njemu upravo Sandra Herman bila najbolji izbor Međimuraca? 

- Nećete imati župana. Imat ćete županicu! Sandra Herman. Nema jače, vidljivije i uglednije osobe sa stavom - izjavio je Čačić u tom međimurskom listu.

Komentari