komentar

Čačić za N1: Očekujem izbore u srpnju i dobro je da budu što prije

Objavljeno: 27.04.2020. 20:43

Zadnja izmjena: 27.04.2020. 20:57

Foto: Arhiva/Ilustracija

„Dobro je za zemlju da što prije, početkom sedmog ili u prvim danima devetog mjeseca, dobije novu vladu u sučeljavanju s drugim valom krize, s nužnim ekonomskim i reformskim potezima koji nas čekaju kako bi ostali na nogama“, izjavio je varaždinski župan Radimir Čačić gostujući na N1 televiziji.

Čačić je paralelu povukao s izborima 2003. godine, kada je, tada kao ministar, predlagao da se izbori raspišu početkom sedmoga mjeseca, nakon završetka dionice autoceste prema Splitu. Činjenicu da je Ivica Račan njegov prijedlog tada odbio smatra jednim od glavnih razloga što su na jesen te iste godine izgubili izbore...

- Da sam u poziciji premijera, to bi bila vrlo izgledna opcija. Za njega je više nego razumno da pokuša realizirati izbore u prvoj polovici srpnja, s obzirom na činjenicu da ovoga trenutka građani imaju prirodnu potrebu tražiti sigurnost u vlasti, te da je zdravstvna slika Hrvatske objektivno bolja od cijeloga niza zemlja. U samom smo vrhu po tome – rekao je varaždinski župan.

Ipak, mnoge odluke Stožera civilne zaštite smatra vrlo štetnima za gospodarstvo, a zabranu rada nedjeljom – jednom od više "političkih odluka" koje je Stožer donio...

- Ta zdravstvena slika posljedica je jedne vrlo rigidne politike koja je nanijela ogromne štete gospodarstvu. U tom balansu Vlada se odlučila za ovo za što se odlučila, ali to će sutra dati posljedice koje će se osjetiti na ukupnom standardu, BDP-u, plaćama, potrošnji... Što dalje od krize, to lošije po Vladu – rekao je Čačić, dodajući kako je, izuzev nekih djelatnosti – prije trebalo popustiti mjere prema obrtnicama, nego, primjerice, popustiti s propusnicama.

Komentari