lokalni izbori 2021.

Foto - Tko je ambiciozna bankarica odlučna osvojiti najveću općinu u županiji?

Tijekom duge karijere u banci upoznala je širi teren, ljude, tvrtke i modalitete financiranja, što mnogi vide kao njezinu veliku prednost...
Objavljeno: 28.02.2021. 08:45

Zadnja izmjena: 28.02.2021. 09:03

Foto: Dino Možek / Na slici: reginalna direktorica Podravske banke Verica Vitković

S više od 6.800 stanovnika, Općina Trnovec Bartolovečki najveća je općina u Varaždinskoj župniji, veća i od grada Varaždinskih Toplica, te kao takva vrlo primamljiva svakoj političkoj opciji…

Aktualni načelnik Trnovca, HNS-ovac Zvonko Šamec, već je dobio jednu protukandidatkinju, a prema svemu sudeći uskoro će dobiti i drugu. Prva Šamecova protukandidatkinja je SDP-ova Sonja Ružić-Cvrtnjak, s kojom je dosad blisko surađivao u Općini, a druga – koja svoju kandidaturu tek planira obznaniti – dolazi iz svijeta financija.

Riječ je, kako doznajemo, o regionaloj direktorici Podravske banke Verici Vitković, koja će se za načelnicu Trnovca Bartolovečkog kandidirati ispred stranke Reformisti. Premda njezina predsjednika, kako se može čuti, poznaje još od 1990-ih, kandidatura je, kažu upućeni, bila njezina ideja:

— Ima vrlo jako osobni motiv i prvi korak bio je njezin.

Teren, ljudi, tvrtke, financije...

Verica Vitković u bankarskim krugovima poznata je još iz vremena Varaždinske banke, u kojoj se bavila kreditiranjem obrtnika. Kada je Varaždinska banka bila prodana, Vitković je jednu regionalnu banku odlučila zamijeniti drugom – Podravskom bankom, gdje se tijekom vremena uspela do pozicije regionalne direktorice.

S obzirom da se godinama bavila obrtništvom, a onda i cjelokupnim spektrom bankarskih usluga – Vitković vrlo dobro poznaje širi teren, ljude, tvrtke, kao i modalitete financiranja. "Idealan kandidat", moglo bi se reći, sudeći prema habitusu predsjednika Reformista, aktualnog župana Radimira Čačića.

Sudeći, s druge strane prema, podacima dostupnim na internetu, Vitković se ne bavi samo finanicijama, nego je i poprilično involvirana u život općine. Članica je više različitih udruženja i udruga, te ako ni iz čega drugog - onda barem iz toga crpi tako "snažan osobni motiv" kojoj joj iz temelja očito mijenja život i karijeru...

Zvonko Šamec (HNS), aktualni načelnik Općine Trnovec BartolovečkiNa lokalnim izborima 2017. za mjesto načelnika Trnovca Bartolovečkog borila su se tri kandidata, a tako će prema svemu sudeći biti i ove godine. Zvonku Šamecu ovo će biti bitka za treći mandat na čelu općine kojoj je došao na čelo 2013. godine – nakon 20-godišnje dominacije HSS-a.