o kandidaturi župana

eTV: ČAČIĆ U Međimurju privukli više od milijarde kuna - ovdje se iz budžeta kupuju automobili

Objavljeno: 10.03.2017. 10:27

Zadnja izmjena: 10.03.2017. 10:51

Foto: Petra Mlinarić

Predsjednik Reformista, a ujedno i kandidat za župana Radimir Čačić je uz kandidatkinju za gradonačelnicu, Nataliju Martinčević danas sazvao konferenciju za medije kako bi se osvrnuo na dosadašnji rad u Varaždinskoj županiji.

Čačić je istaknuo kako je nekadašnji ponos građana što žive u Varaždinskoj županiji zamjenio današnji sram koji je rezultat dosadašnjeg mandata župana Štromara. Ono što Reformiste posebno zabrinjava je najavljena ponovna kandidatura župana Predraga Štromara, o čemu je Čačić rekao sljedeće: 'Za to treba imati poprilično debelu kožu i biti poprilično besraman, a zanimljiv je i slogan 'Nastavit ćemo gdje smo stali' koji je ujedno i ono što nas osebno zabrinjava. 

No, ipak, Čačić kaže da je još gore od ponovne kandidature župana Štromara njegova derivacija u nesposobnosti, za koju kaže da je to gospodin Kišić koji će pokušati to isto 'ništa' nastaviti u Gradu Varaždinu.

'Uključen DORH i sudski procesi'

Čačić je dodao kako je najava ponovne kandidature župana objavljena u trenutku kada se s jedne strane svjedoči nizu afera  koje su na takvoj razini da je uključen i DORH, a i u trenutku sudskih presuda koje ponovno završavaju jedan ciklus nezakonitih radnji.

Tu se Čačić osvrnuo na slučaj Aquatehnike kad je sudska presuda, kako kaže, riješila pitanje direktora jer ga HNS i SDP nisu htjeli riješiti, a sad je aktualna i sudska presuda za HNS-ov kadar, ravnateljice Doma umirovljenika koja je, kako je istaknuo Čačić - prema pravomoćnoj presudi nezakonito postavljena. 

- 'Bilo bi dobro da se poruka 'Nastavit ćemo tako dalje' ovdje prekine. - dodaje Čačić i pritom se osvrće na sredstva od pedesetak milijuna kuna koja je putem projekta ostvarila Županijska bolnica Čakovec, dok OB Varaždin nije realizirala potencijalnih 70 milijuna kuna. 

'Međimurje ostvarilo milijardu kuna, a mi ništa!'

 To nije sve, nastavlja Čačić, nakon toga je potvrđeno i ugovoreno dodatnih 20 milijuna za ostale projekte, a prema najnovijim informacijama, Međimurska županije je dobila još 40 milijuna kuna za projekt čakovečkog Starog grada.

-Kada se to zbroji, Međimurska županije je putem projekata ostvarila više od 1 milijarde kuna, dok Varaždinska iz svog budžeta kupuje automobile, a Štromar i Kišić se slikaju na tako fantastičnom dometu. - napominje Čačić i dodaje kako Reformisti žele da se pokaže barem minimalno srama.

Komentari