frcaju iskre...

Župan Čačić proziva vijećnika Mošmondora da je na pressici iznio ove neistine...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.04.2018. 15:09

Zadnja izmjena: 20.04.2018. 15:10

Foto: Arhiva

Župan Radimir Čačić reagirao je na, kako kaže, nove, neistinite tvrdnje županijskog vijećnika HNS-a Zlatana Mošmondora iznesene na konferenciji HNS-a u četvrtak,  kao i na navode iz Mošmondorova otvorenog pisma.

Podsjetimo, Mošmondor je na medijskoj konferenciji izjavio kako je istina da je njegova tvrtka, u vrijeme kada je on bio županijski vijećnik osam godina ugovarala poslove sa Županijom, no kako je rekao, nije istina da je to bilo 444 tisuće kuna svake godine kako je to rekao Čačić, već se taj iznos odnosi na svih osam godina. Također, rekao je kako nije bilo natječaja pošto su bili manji iznosi u pitanju te kako je sve bilo sukladno sa zakonom.

Kako je župan Čačić iznio u priopćenju, on je na županijskoj sjednici iznio sve točne podatke, a glavni problem je taj što su se isplate za vrijeme bivšeg HNS-ovog župana Predraga Štromara odnosile na direktna plaćanja bez javnog natječaja.

- Nažalost, moram ustvrditi da HNS-ovog vijećnika Mošmondora zbog ugovaranja poslova s HNS-ovim županom nije moguće prijaviti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, jer vijećnici nisu obuhvaćeni Zakonom o sprječavanju sukoba interesa. Sukob interesa je, međutim, neupitan s moralnog gledišta - istaknuo je Čačić.

Također, osvrnuo se na, kako kaže, Mošmondorove laži o sukobu interesa:

Gospodin Mošmondor je izrekao da sam u sukobu interesa jer je tvrtka, koja nije povezana sa mnom, na javnom natječaju kao jedini ponuđač dobila u zakup prostor u vlasništvu Županije, za što plaća više od prijašnjeg zakupnika. A nije samo to kleveta. Ustvrdio je da sam javni prostor dodijelio Nataliji Martinčević, čime je iznio još jednu lažnu glasinu jer njoj nije dodijeljeno ništa - poručio je Čačić za kraj.

 

 

Komentari