županijska skupština

Službeno: Slučaj sa zakupom zemljišta PP Cafuk završit će na DORH-u

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.05.2022. 12:12

Vijećnika Ivana Čehoka na današnjoj je sjednici Županijske skupštine zanimalo je hoće li Varaždinska županija uputiti zahtjev DORH-u da se utvrdi zašto PPP Cafuk nije plaćao zakup zemljišta, kako tvrdi Čehok, ni Gradu Varaždinu ni Županiji.

Uz to, Čehok je prozvao i predsjednicu Gradskog vijeća te ravnateljicu Druge gimnazije Zdravku Grđan za 'širenje neistina'. Čehok je pritom mislio na izjave Zdravke Grđan kako je Državna agencija za plaćanje u poljoprivredi sredstva za zakup proslijedila Županiji, dok s druge strane službeni odgovor Varaždinske županije glasi kako nisu zaprimili sredstva navedenog poljoprivrednog proizvođača. 

- Moje je mišljenje da bi to trebalo uputiti prema DORH-u da se utvrdi zašto nije plaćano državi, Gradu ni Županiji i kakve će biti sankcije prema ravnateljici Druge gimnazije jer je riječ o županijskoj ustanovi i nije u redu da čelnik bilo koje županijske ustanove iznosi neistine o radu Županije - rekao je Čehok.

Župan Anđelko Stričak je u svojem odgovoru obitelj Cafuk nazvao 'cijenjenim i poštenim ljudima', ali i rekao kako će to pitanje uputiti DORH-u.

- Žao mi je što ih je gospodin Čačić uvukao u ovo valjanje blatom jer oni to nisu zaslužili, ali pošto ste tražili da se to pitanje uputi DORH-u, uputit ćemo - odgovorio je Stričak. 

 

 

 

Komentari