rtl direkt

Čačić gostovao kod Šprajca: ''Plaće u našoj županiji su tragične''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.07.2017. 12:40

Zadnja izmjena: 06.07.2017. 13:13

Foto: Screenshot

Izvor: www.vijesti.rtl.hr

Radimir Čačić gostovao je jučer kod Zorana Šprajca u RTL Direktu i govorio o projektu Sjeverna Hrvatska u koji su se osim njega još udružili i međimurski župan Matija Posavec te krapinsko-zagorski Željko Kolar, a kojim se želi poboljšati život građana, zaustaviti iseljavanje i povisiti plaće.

Čačić je napomenuo kako je cijeli projekt vrijedi više od milijardu i pol eura, te da su Bjelovarsko- bilogorska i Koprivničko- križevačka županija potvrdile da žele ući u taj projekt.

- Tu je između ostalog projekt brze pruge od Zagreba preko Lepoglave do Varaždina i Čakovca koja se nastavlja prema Kotoribi.- rekao je Čačić i dodao kako je prvi korak je napravljen te da je taj projekt već ušao u prometnu strategiju.

Još jednom osvrnuo se na niske plaće u našoj županiji te je rekao kako je to jako tragična situacija da je prosječna plaća oko 3700 kn, iako nas ljudi percipiraju da smo razvijeni i da imamo malo nezaposlenih.

Osvrnuo se i na skupe cestarine i prema njegovim riječima, kada je on gradio autoceste, koštale su pet milijuna eura po kilometru, a nakon toga, deset milijuna.

 

Komentari