Cecelja: Grad je na rubu bankrota, a upozoravali smo na to prije dvije godine!

Objavljeno: 02.04.2015. 15:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: V. Mihalić

Stanje u Gradu Varaždinu nakon nalaza financijskih inspektora Ministarstva financija prema kojem je utvrđeno da je Javna ustanova Gradski stanovi strogo najmenska sredstva trošlia nenamjenski, komentirao je i gradski vijećni Željko Cecelja iz redova Hrasta.

Kako je naglasio Cecelja, oni su već prije dvije godine upozoravali da se ne donose dobre odluke te da će se dogoditi upravo ovo što se danas događa. Međutim, nitko iz vladajuće koalicije nije ih htio slušđati.

- Od samog početka upozoravali smo na financijske obveze JUGS-a i Grada kao osnivača, na loše upravljanje, kašnjenje u izgradnji stanova, na nezadovoljstvo kupaca, između ostalog i na nenamjensko trošenje novaca. Otvarali smo temu JUGS-a, ali gradonačelnik Habuš je uporno ignorirao naša upozorenja pa je tek nakon dvije godine dao otkaz sada bivšem ravnatelju JUGS-a, ali time se ništa nije riješilo - rekao je Cecelja.

Također, napomenuo je kako javna aktualna kritika Natalije Martinčević na aktualne događaje u Gradu ostavlja gorak okus u ustima s obzirom na to da je i ona u to vrijeme davala podršku spornim odlukama.Također, istaknuo je kako je odgovornost na svim onim vijećnicima koji dižu ruke za sve odluke koje su dovele Grad u ovakav položaj.

- Ne želimo uopće komentirati istup gospođe Martinčević koja sada drvlje i kamenje baca na gradonačelnika s kojim je u ključnim trenucima sudjelovala upravo u produbljavanju problema JUGS-a. Ova vlast konstantno radi sve što nije u interesu grada Varaždina i njegovih građana. Trenutna situacija dokaz je da gradske vijećnike koji pripadaju aktualnoj koaliciji na vlasti uopće ne zanimaju potrebe građana, već ih samo zanima kako zadovoljiti svoje potrebe za plaćenim članstvima u upravnim vijećima , nadzornim odborima gradskih ustanova i tvrtki - naglasio je Cecelja i dodao kako od gradonačelnika Habuša zahtijevaju trenutnu ostavku, a postavljaju i pitanje Vladi RH i ministrima Lalovcu i Mrak-Taritaš hoće li pokrenuti postupke protiv odgovornih za nenamjensko trošenje sredstava APN-a.

Komentari