priopćenje za medije

Čehokovci: Bosilja će Povjerenstvu za sukob interesa prijaviti i Budimo grad

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.07.2021. 10:27

Zadnja izmjena: 15.07.2021. 10:28

NL Ivana Čehoka obratila se priopćenjem za medije u kojem tvrdi kako će gradonačelnika Nevena Bosilja Povjerenstvu za sukob interesa prijaviti čak i njegov koalicijski partner Budimo grad.

Naime, kako navode, Bosilj je prekršio zakon već na prvoj sjednici jer je odluka o sastavu nadzornih odbora trebala biti na Gradskom vijeću.

- Nezadovoljni članovi Budimo grad najavljuju da će podnijeti prijavu Povjerenstvu za sukob interesa jer je po Smjernicama Povjerenstva odluka o sastavu nadzornih odbora trebala biti na Gradskom vijeću. Bosilj je tako prekršio zakon već na prvoj sjednici, što je tim više čudno što je u samoj odluci o Parkovima bilo jasno da je riječ o kadroviranju. Naravno, sve je to učinjeno kako bi se namirili kadrovski apetiti SDP-a, Reformista i Budimo grad - napisalsi u iz NL Ivana Čehoka i uz to Bosilja prozivaju za ''politizaciju školstva''.

Kako navode, svi školski odbori sadrže isključivo članove vladajuće koalicije.

- Već na prvoj sjednici promijenjeni su svi školski odbori sa isključivo sastavom SDP/Reformisti/Budimo grad, za direktore se nelegalno predlažu članovi SDP-a, u nadzorne se protuzakonito postavljaju članovi SDP-a i Reformista. Nikada se nije dogodilo da se i u školske odbore postavljaju isključivo pripadnici vladajuće koalicije, to je izravna politizacija školstva - navode za kraj.

 

Komentari