komentar

Čehok: Covid potvrdama nije se branio ulaz samo na slabo posjećeni koncert, nego na cijelo Korzo

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.11.2021. 09:56

Zadnja izmjena: 29.11.2021. 09:56

Nikada se u povijesti ovoga grada nije dogodilo da gradonačelnik zabrani građanima slobodni pristup Korzu, čak ni u pogibelji i ratu - komentirao je gradski vijećnik Ivan Čehok odluku prema kojoj je za vrijeme trajanja koncerta na Korzo bila potrebna Covid potvrda. 

Kako je napisao Čehok, odluka stožera da se za koncert na otvorenom traži covdi potvrda nije razlog da se zatvaraju cijeli trg te dodaje kako za to nema zakonskog uporišta.

- Riječ je o koncertu na kojem je jedva bilo 400 ljudi, trg je ionako pregrađen adventskim kućicama i besmisleno je npr. građanima s malom djecom braniti pristup vlakiću na Korzu ili slobodnu šetnju, i to na adventskoj manifestaciji. Koncert se mogao ograditi i bez bilo kakve zabrane građanima da šeću Korzom - napisao je Čehok i dodao da u odluke stožera ''ne ulazi''.

'Troši kao pijani milijarder'

Uz to, Čehok tvrdi kako gradska vlast troši kao ''pijani milijarder''. - Na ovogodišnji „Advent u Varaždinu“ će biti potrošeno oko milijun kuna, većinom iz proračuna grada i TZ Varaždin (dvostruko više nego 2019. kad je advent posjetilo najviše građana i gostiju), ali ne razmišlja o jednakosti i ravnopravnosti kao ni o pravu građana da slobodno šeću gradom - završio je Čehok.

Komentari