osvrt na sjednicu

Čehok: Bosilj je izvadio aseve iz rukava, Pataftu i Habijana. Budimo grad je dosljedan

Na odluku koja se odnosila na povećanje cijena zbrinjavanja komunalnog otpada se u današnjem eTV Studiju osvrnuo i Ivan Čehok, rekavši kako se tu radi o dvije važne stvari - političkoj dosljednosti vlasti i gospodarskim pokazateljima...
Objavljeno: 01.04.2022. 12:06

Zadnja izmjena: 05.04.2022. 13:34

Na posljednoj sjednici Gradskog vijeća vodila se rasprava oko točke koja se odnosila na povećanje cijena zbrinjavanja komunalnog otpada, što je većina vijećnika prihvatila smatrajući ju nužnom, dok Nezavisna lista Ivana Čehoka i Budimo grad tu odluku nisu podržali.

Na nju se u današnjem eTV Studiju osvrnuo i Ivan Čehok, rekavši kako se tu radi o dvije važne stvari - političkoj dosljednosti vlasti i gospodarskim pokazateljima. Kako navodi, njegova je vlast 2018. godine povećala cijene otpada jer je na snagu stupila Uredba o razvrstavanju otpada, zbog čega smatra da su izgubili izbore. 

- Međutim, Bosilj je dvije godine hodao po prosvjedima s transparentima 'cijena je pljačka, cijena je otimačina, cijena je guljenje građana'. 'Ja kad postanem gradonačelnik, ja ću smanjiti cijenu i vratit ću nekakve uobičajene gospodarske okvire.' Sada on dolazi na vlast i prvo što radi, diže cijenu.

'Patafta je bahat i nadima se'

Davor Patafta je prilikom prihvaćanja odluke o povećanju cijena zbrinjavanja otpada na sjednici rekao kako ju podržava jer su "vremena takva" te da nek netko "nađe čovjeka koji će reći da cijena Čistoće ne treba ići gore, a on će mu osobno dati 100 tisuća kuna". Ovako tu izjavu komentira Čehok:

- Reći ću vam samo ovako: nek' prosječni građanin pita tko u ovom trenutku može 100.000 kuna ponuditi u okladi. Mislim, to je pomalo bahato. Gospodin Patafta koji ima novaca, mislim da nije u redu da to pokazuje, nadima se i na taj način bahato nastupa.

'Habijan i Patafta su im asevi u rukavu'

Što se tiče nedavnih požara u neposrednoj blizini Čistoće, gradonačelnik Bosilj i njegov zamjenik Marković smatraju kako su podmetnuti, dok Čehok kaže kako je najveći problem opasnost od zapaljivanja 2.500 tona plastike na takozvanoj Šintariji, a kamo se plastični otpad i dalje skladišti.

- Ova gradska vlast koja je rekla da će srediti sve, da neće biti divljih deponija, da će grad biti uredan, da neće biti plastike, da neće povećavati cijene, ona zapravo sve radi suprotno tome. Mi nudimo pomoć, idemo napraviti tematsku sjednicu ako treba. Mi nismo politikanti kao što su oni bili. Mi nećemo izaći van izaći s prosvjedima, držati prosvjed sme-Čehok jer ja sam kriv što su se cijene povećale. Međutim, za to nema volje nego se uzme Habijan i Patafta kao asevi iz rukava i onda oni dignu ruku.

'Budimo grad je ostao dosljedan'

Kako tvrdi, ovo povećanje cijena odvoza otpada nije posljednje, a dodaje i da "Habijan cijelo vrijeme spašava Bosilja jer su u tajnoj koaliciji".

- Oni su odlučili linearno građanima podići cijenu i na taj način svoje vlastite štete pokriti. Tu je, moram priznati, Budimo grad ostao djelomice dosljedan, oni su tražili drugačiji način obračuna, gradska vlast tome nije udovoljila. Ono što me iznenadilo je činjenica da Bosilja spašava Habijan, to je potpuno očito i jasno. 

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao gradski vijećnik Ivan Čehok pogledajte ovdje:

 

Komentari