velika promjena

Čehok: Ne vidim razloga za izbore, nitko ne bi imao većinu, rješenja su nam ista, ali...

'Ne vidim razloga za izbore, nitko neće imati većinu, idemo jedan od dva postojeća ugovora konzumirati, ne treći koji je basnoslovno skuplji a kojeg Bosilj gura samo kako rješenje ne bi bilo moje nego njegovo, iako su sva tri rješenja tehnološki, ekološki, ako hoćete, i pravno, ista', rekao je danas Čehok…
Objavljeno: 07.12.2022. 11:04

Zadnja izmjena: 07.12.2022. 14:35

Iako je Ivan Čehok prošli tjedan izjavio kako su jedini pravi referendum prijevremeni izbori, danas je eksplicite kazao kako (ipak) NIJE za prijevremene izbore.

Status kojeg je Ivan Čehok objavio prije nešto više od tjedan dana

- Ja prije svega ne vidim razloga zašto bi se vijeće raspustilo, mislim da su i kolege iz Budimo grad vrlo jasno rekli: ako idete s samo s proračunom bez zaduživanja, maknete bale ili ako se ide na neki drugi način rješavanja bala, "mi smo spremni proračun podržati". Tako da ja ne vidim nikakva razloga zbog čega bi se Bosilj i Marković inatili - kaže Čehok, no dodaje kako bi Bosilj trebao dati ostavku zbog toga što je "prevario građane" jer je bale obećao zbrinuti na jeftiniji način.

'Izbori ništa ne bi promijenili'

Pitanje voditeljice glasilo što Grad Varaždin dobiva prijevremenim izborima, kada Neven Bosilj i Miroslav Marković ostaju na svojim pozicijama, a raspušta se samo vijeće. Na pitanje kakva su mu predviđanja ako do izbora ipak dođe, Čehok je priznao kako se situacija ne bi bitno promijenila.

- Mislim da neće biti velikih promjena, nitko neće imati većinu, što se nas tiče mi ćemo govoriti istinu ma kako to građani budu primali. Ja ne mislim građanima podilaziti da kažem: mi ćemo sada bale zbrinuti, a onda će naša djeca plaćati tih 250 milijuna i sve te skupe odštete i tužbe. 

'Naša rješenja su ista'

Na pitanje voditeljice kada će se bale riješiti, ako se neće riješiti sada, odnosno ako bi se počelo tek 2025. na prvim sljedećim redovitim izborima, Čehok nije dao sasvim precizan odgovor.

-  Idemo jedan od ova dva ugovora konzumirati, po mojem mišljenju ovaj za MBO. Da ne bi bilo zabune. Nema Bosiljevog modela. Ovo što on danas predlaže je ista tehologija, ekološki obziri, isto ono što sam ja imao 2008. Dakle, to je ista MBO obrada kakva je bila tada ugovorena.

'Taj čovjek je narcisodian'

Čehok, međutim, zaključuje da se Bosilj sa svojim skupljim rješenjem "inati" samo zbog toga što je "narcisoidan".

- On vam sve radi samo zato da ne bude ono rješenje koje sam ja predložio. Samo zato da se to zove "Bosiljevo rješenje". Pogledajte jučer sjednicu Dana grada, to si čak nije dopuštao čak ni Sanader, on umjesto da govori o gradu on govori o sebi: "Ja nisam čovjek koji se ne miri s prosječni, koji je drukčiji..." Taj čovjek je narcisoidan, ima jedan politički poremećaj, nastoji izgurati svoje rješenje koje je potpuno nepovoljno i daleko skuplje od mojega. 

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao gradski vijećnik Ivan Čehok pogledajte ovdje:

 

 

Komentari