gradsko vijeće

Čehok na aktualcu: 'Ne prođe li proračun, hoće li moći slijetati avioni Ryan Aira?'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.11.2022. 11:37

Zadnja izmjena: 30.11.2022. 11:37

Na aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća vijećnik Ivan Čehok najprije je postavio pitanja za koja tvrdi da nije dobio odgovore na prethodnom sjednicama.

Tako se jedno pitanje odnosilo na Ugovor o nagodbi, odnosno Čehok tvrdi kako se potpisani tekst razlikuje od onoga o kojem su glasovali gradski vijećnici. Nadalje, Čehok je naveo da nije dobio odgovor na pitanje odakle će se platiti zbrinjavanje 3000 tona plastike s obzirom da se, kaže, potrošio novac koji je za to bio namijenjen iz fiksnog dijela usluge.

Prije nego što mu je predsjednica Gradskog vijeća oduzela riječ jer je 'potrošio' dozvoljeni broj pitanja, Čehok je sarkastičnim tonom, a s obzirom na prijašnja pitanja SDP-ovih vijećnika o tome što će se dogoditi ukoliko ne prođe proračun, upitao:

- Ne prođe li proračun, hoće li moći slijetati avioni Ryan Aira i German Wingsa na aerodrom, hoće li cijena svježeg otpada biti jeftinija? Hoće li bale biti po 1000 kuna kako je bilo u moje doba ili će biti 220 kn? Hoće li Varaždin prestati biti Švicarska? - rekao je Čehok na što mu je Zdravka Grđan uzela riječ.

'Stvari se rješavaju'

Gradonačelnik Neven Bosilj Čehoku je pak odgovorio kako su pravni timovi pogledali Ugovor o nagodbi te kako nisu naišli 'ni na jedan različiti zarez te mu poručio da 'priča u prazno'. Što se plastike tiče, Bosilj tvrdi da je prethodna Uprava Čistoće potrošila sve novce i ostavila 3000 tona plastike.

- Čistoća je naslijedila jako puno loših stvari i ona ih rješava. Ja znam da je vama žao što se te stvari sada rješavaju, ali one se rješavaju - rekao je Bosilj.

 

Komentari