povodom sjednice

Čehok o proračunu: Bosilj i Marković će oderati građane da bi živjeli u svili i kadifi

Objavljeno: 20.12.2023. 10:15

Zadnja izmjena: 20.12.2023. 10:15

Nezavisna lista Ivana Čehoka danas je održala konferenciju za medije povodom današnje sjednice varaždinskog Gradskog vijeća na kojoj će se, između ostalog, glasovati o proračunu za iduću godinu.

Kako su pritom istaknuli, proračun za 2024. godine neće podržati budući da se, kako smatraju, tim proračunom ne planiraju važne investicije. 

- Taj proračun ostat će zapamćen pod geslom "oderi i oguli građane da bi Bosilj i Marković živjeli u svili i kadifi. Mi već sada imamo najskuplje cijene u Hrvatskoj, a ovime ćemo imati apsolutno najviše cijene uz najmanje investicija. Nije se izvršilo ni 45 posto planiranih izvršenja, puno važnih projekata je propalo, ruše se građevine. Umjesto da ovo bude godina pojačanih investicija, mi smo ovu godinu prespavali, što građani i vide.

'Mi ćemo protestirati'

Čehok tvrdi i kako su jučer u popondevnim satima vijećnici zaprimili materijal za hitnu dopunu kojim se traži da se mijenja ranije izglasana odluka kojom se trebala dati zadužnica na 29 milijuna eura i garancija na 29 milijuna eura.

- Bosilj traži da mu se daju odriješene ruke da izda zadužnicu i jamstvo Grada do 80 milijuna eura. Imamo posao od 29 milijuna eura, za koji će Grad dati jamstvo od 80 milijuna eura. Kako je to uopće moguće? Koja je to logika? Pri tome nitko ne zna kolika će stvarno biti visina tog jamstva. To je kockarski mentalitet, što nije čudno kada pogledate Bosilja i Markovića. Mi ne možemo njima dati bjanko da može biti 80 milijuna eura, a može biti i 34. Mi ćemo protiv te odluke protestirati - zaključio je.

Komentari