presica

Čehok - 'Varaždin u dječje vrtiće ulaže manje nego neko selo u našoj županiji'

Objavljeno: 07.06.2024. 09:53

Zadnja izmjena: 07.06.2024. 11:19

Foto: Ivana Bertović

Nezavisni gradski vijećnik Ivan Čehok na današnjoj je presici uoči zadnje sjednice Gradskog vijeća prije ljetne stanke prozvao Gradsku vlast zbog, kako tvrdi, obmanjivanja mladih i loših politika, konkretno navodeći izgradnju jednog vrtića unatoč listi čekanja te POS stanove.

Kako Čehok kaže, inspekcija je utvrdila kako vrtići u Varaždinu ne zadovoljavaju kriterije, no unatoč tome, tvrdi, gradonačelnik Neven Bosilj ne gradi nove vrtiće i ne prijavljuje ih za financiranje.

- U ovom gradu imamo manje investicija u vrtiće nego neka sela u Varaždinskoj županiji. Po selima se ulaže oko dva milijuna eura u vrtiće, a mi ulažemo milijun eura. Uspjeli smo prijaviti jedan mali vrtić u Hrašćici za 60 djece, a 220 djece je na listi čekanja, a kad se uskladimo sa novim pedagoškim pravilnikom imat ćemo i više od 300 djece na čekanju. Zovu nas mame koje kažu da moraju dati otkaz jer nema tko biti sa djecom – tvrdi Čehok.

'Novi POS stanovi tek za četiri godine'

Kao drugi primjer loše politike prema mladima Čehok navodi izgradnju POS stanova. Kako tvrdi, Bosilj i Marković obmanjuju građane obećanjima da će nova POS zgrada biti gotova za godinu dana.

- U ovom trenutku ne postoji dozvola ili ako postoji još nema natječaj i ne postoji izvođač ni infrastruktura. Da se u ovom trenutku krene sa raspisivanjem natječaja, prvi stanari bi mogli biti useljeni negdje za četiri godine. Tih 800 ljudi koji su se javili na POS listu moraju znati da će proći minimalno četiri godine da bi prvi od njih dobili stanove. Umjesto da su nastavili POS tamo gdje smo mi stali, oni su zaustavili izgradnju u Vilka Novaka, nešto napravili u Hrašćikci i sad obećaju i pokazuju mjesec u vodi. Mi smo u četiri godine od 2005. Do 2009. Napravili 420 stanova. Bosilj u četiri godine je dovršio 56 stanova u Vilka Novaka i 12 u Hrašćici – kazao je.

Komentari