reakcija

Čehokov odgovor na Bosiljev status: "Naše uspjehe može samo sanjati"

Objavljeno: 16.07.2021. 18:00

Zadnja izmjena: 16.07.2021. 18:06

Neven Bosilj je na Facebooku objavio rezime prvih mjesec dana na vlasti, te bivšu vlast prozvao za "nerad, nebrigu i probleme". Ivan Čehok na to mu je, također putem Facebooka, odgovorio da uspjehe njegove uprave "može samo sanjati".

- Nije zatekao "nered" nego uspješnu upravu od 106 zaposlenih umjesto 117, koliko smo mi zatekli, plus samo tri umjesto sedam u Gradskim stanovima. Odmah je zaposlio osobu koja je napravila pogrešku oko suzbijanja komaraca u jednoj od prvih objava; 1,7 milijarde kuna EU projekata, o čemu on može samo sanjati. U njegovom mandatu to će pasti na samo 20 posto naših projekata - napisao je između ostaloga Čehok.

Glede saniranja duga za Arenu Varaždin Čehok je napisao da postoji i potraživanje Grada Varaždina od Max Bögle-a u iznosu od 14,5 milijuna kuna "zbog zatvorenog restorana, premalog broja zaposlenih, neodržavanja koncerata te drugih neispunjavanja ugovora". Također, Bosilja je ponovno prozvao za faktično povećanje cijene odvoza otpada za jedan milijun kuna.

'Ostavio je zapušten grad'

"U fokusu je definitivno kao prioritet bilo rješavanje problema otpada, ali kako naš radni dan traje duže od 8 sati uz tekuće poslove (sastanke, kolegije, razgovore s građanima, otvorenja…) stiglo se odraditi puno toga. Vremena za gubljenje nema jer nam je grad nažalost poprilično zapušten i malo je toga gdje nije zatečen nered, nebriga i problemi. Pošteno i odgovorno ćemo nastaviti i dalje jer je to jedini način na koji znamo raditi i kakav građani Varaždina zaslužuju", napisao je između ostaloga gradonačelnik Bosilj.

Komentari