optužbe za sabotažu

Čehok apsolutno negira da je nazivao deponije. 'Notorni lažljivac', kaže za Brunu Istera

SDP-ov gradski vijećnik je bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka javno i u prijenosu uživo optužio da je – nakon što je u gradu nastao problem s odvožnjom otpada nazivao deponije po Hrvatskoj; uvjeravao ih da ne prihvate varaždinski otpad, a sve s ciljem da sabotira tek izabranu gradsku vlast...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.09.2021. 12:39

Zadnja izmjena: 10.09.2021. 12:43

Foto: Arhiva

Jučer je, kao što već svi znaju, sjednica trajala gotovo devet sati, a među nizom optužbi koje su izrečene s jedne i druge strane – jedna od onih koja je privukla najviše pažnje bila je ona Brune Istera.

SDP-ov gradski vijećnik je bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka javno i u prijenosu uživo optužio da je – nakon što je u gradu nastao problem s odvožnjom otpada – nazivao deponije po Hrvatskoj; uvjeravao ih da ne prihvate varaždinski otpad, a sve s ciljem da sabotira tek izabranu gradsku vlast.

  • Čehok igra na iscrpljivanje. Optužuju ga da je otišao predaleko. 'Nazivao je odlagališta i...', više ovdje.

- Kada je ljetos došlo do problema s otpadom, mi smo u panici nazivali deponije po Hrvatskoj, no tamo su nam rekli da su iz Varaždina već zvali – ali da ne prihvate naš otpad. Dakle, bivši varaždinski gradonačelnik nazivao je deponije da ne prime naš otpad – ustvrdio je Ister.

Čehok je već na sjednici sasvim odbacio njegove optužbe. Jutros, kada smo ga nazvali, za Istera ne samo da nije imao lijepe riječi, nego ga je i optužio za nečasne radnje.

-   Bruno Ister je notorni lažljivac  - rekao je Čehok.

Nakon toga je dodao:

- Bruno Ister je tražio od Čistoće da „zaposli“ stroj njegovog prijatelja. To je čovjek koji cijelo vrijeme sve radi iz osobnih interesa. On je čak predložio ukidanje Centra kompetencija za obnovljive izvore energije, jer smatra da su mu konkurencija – tvrdi bivši gradonačelnik.

Dodao je kako još uvijek od gradske vlast nije dobio odgovor ima li Općina Davor dozvolu za gospodarenje otpadom.

Komentari