Dok je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić odustao od kandidature za varaždinskog župana, doznajemo kako gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok na sljedećim lokalnim izborima planira konkurirati i s listom za Županijsku skupštinu...

>>Bilić odustao od kandidature za župana! "Nije lud da bude žrtva"

Pročulo se to ovih dana u političkim kuloarima, a da je riječ o točnoj informaciji potvrdio nam je i sam Čehok. Zanimljivo je, međutim, kako varaždinski gradonačelnik platformu za osvajanje županijski vijećnika ne planira organizirati samo na području grada Varaždina, nego i šire.

- U svim većim mjestima i gradovima ima uglednih i sposobnih ljudi koji žele biti dio nezavisnih lista i participirati u lokalnoj vlasti, od Bukovca do Bednje ili Breznice. Većinom je riječ o ljudima koji nemaju logističke potpore niti iskustva i mi bismo im rado pomogli. Sve nezavisne liste sukreirale bi jednu jedinstvenu županijsku listu – rekao nam je Čehok.

S obzirom na povijest ali i sadašnjost odnosa varaždinskog gradonačelnika sa županom Radimirom Čačićem, nameće se pitanje što Čehok zapravo želi postići: da li samo politički utjecaj u Županijskoj skupštini ili smatra da Čačiću može sa svojom listom oduzeti i određeni broj glasova u bazenu grada Varaždina?

- Odnos između mene i aktualnog župana ovisi ponajviše od županu – sve je što je na tu temu želio reći Čehok.

Sudeći već prema događanjima ovoga tjedna, definitivno smo zakoračili u predizbornu godinu. Počelo je...

Komentari

10.01.2020. 12:58h Zadnja izmjena: 10.01.2020. 14:00

Foto: Arhiva