održao presicu

Čehok proziva SDP za uhljebljivanja: Čujem da se zapošljava i majstor sauna

Objavljeno: 03.05.2024. 11:29

Zadnja izmjena: 03.05.2024. 11:30

Foto: Ivana Bertović

Nezavisni gradski vijećnik Ivan Čehok na današnjoj presici prozvao je gradsku vlast zbog, kako tvrdi, nepravilnosti u izboru direktora gradskih tvrtki kao i načinu poslovanja tvrtki i ustanova.

Na početku kazao je kako se utvrđuju nepravilnosti u procesu javne nabave za vrtić u Hrašćici optuživši Grad kako ni manji projekt nije prošao regularno. Kao sljedeći primjer navodi imenovanje nove direktorice Gradske tržnice kazavši kako je natječaj namješten te da je nova direktorica kao voditeljica odmarališta na Rabu poslovala s gubitkom te upisivala 120 sati prekovremenog rada, a optužuje ju da je izrabljivala radnu snagu.

Uz to, tvrdi kako ravnateljica Zaklade solidarnosti nema potrebne kvalifikacije za obavljanje posla, ali i kako također postoje nepravilnosti u radu. Kao još jedan od primjera Čehok navodi poslovanje Javne ustanove Gradski stanovi pri čemu tvrdi kako je jedan od stanova u Hrašćici stavljen u tržišnu prodaju te prodan za 1080 eura po kvadratu, da bi ga taj isti kupac prodao za 1700 eura.

'Navodno sve ide preko Markovića'

Nadalje, Čehok tvrdi da u radu Gradskih bazeni, pri čemu proziva direktoricu, ali i zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića, postoje nepravilnosti pri zapošljavanju i određivanju koeficijenta, a kaže i kako sada zapošljavaju 'majstora saune'.

- Najnovije što čujem je da sada zapošljava osobu koja će biti zadužena za majstora sauna. Pazite, majstora sauna. Do sada su to radili ostali održavatelji i to s licencom. Sad će to raditi majstor sauna i naravno ne treba ni spominjati da će isto imati poseban koeficijent. Navodno da to sve ide preko Markovića. Sve je to zapravo rezultat loše kadrovske politike i uhljebljivanja SDP-ovih ljudi – naveo je.  

Komentari