RAT DO KRAJA!

Bivši koalicijski partneri nazivaju se "podlacima", a jedan kaže: "U strahu su velike oči!"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.04.2021. 08:50

Zadnja izmjena: 27.04.2021. 09:02

Gradonačelnik Ivan Čehok održao je jučer konferenciju za medije vezano uz odluku Vrhovnog suda uprema kojoj je oslobođen za ugovor za zbrinjavanje bala težak sto milijuna kuna, dok dvije točke idu na ponovljeno suđenje.

Čehok je istaknuo da takva odluka suda ide izravno u prilog nastojanju njegove vlasti za sklapanjem integralne nagodbe, kao i činjenici da se namjerno prema savjetniku odvjetnika nisu žalili na presudu u u slučaju Vilka Novaka.

- Da se Zlatan Avar i ja sa odvjetnicima prije dvije godine nismo propustili žaliti na presudu Trgovačkog suda, danas bi građani platiti pet milijuna kuna više - rekao je Čehok i predsjednika gradskog HDZ-a pritom prozvao "za izrazito podlu igru".

Podsjetimo, Damir Habijan svojevremeno je integralnu nagodbu nazvao "mrtvom".

- Nemojte me krivo shvatiti, ne mislim na HDZ-a, nego na Damira Habijana koji je javno poručivao da on kao odvjetnik svojim klijentima sugerira da se žale bez obzira izgubili ili ne. Presuda je bila toliko jasna da je naš odvjetnik rekao: "Dečki, nemojte se žaliti jer nemamo uporišta" - rekao je Čehok.

"U strahu su velike oči"

Potom je stigao odgovor Damira Habijana, koji kaže da su "u strahu velike oči".

- Eto čuli smo da sam podli, ali HDZ je dobar. Čuli smo i da smo svi osim njega neodgovorni, nezreli avanturisti, i da je Grad Varaždin trenutno u rizičnoj financijskoj situaciji. Zanimljive teze gradonačelnika. Zvuči mi kao da paničari. Panika je gadna stvar, pogotovo kad želiš spasiti što se spasiti da. Nego, što se slavi ovih dana u Varaždinu? Nešto je drugačije u odnosu na četvrtak? - zaključio je ironično.

Komentari