današnja sjednica

Čehok i Cepanec jedini suzdržani kod glasovanja za rješenje bala, svi ostali za

Ova odluka odnosi se na potpisivanje ugovora između Grada i Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša kojim će Fond u stopostotnom iznosu financirati rješavanje baliranog otpada...
Objavljeno: 28.11.2023. 18:48

Zadnja izmjena: 28.11.2023. 18:49

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća glasovalo se o 'Prijedlogu odluke o davanju suglasnosti gradonačelniku na sklapanje Ugovora o neposrednom sudjelovanju Fonda u financiranju sanacije zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji gospodarska zona Brezje Grad Varaždin, davanjem sredstva pomoći'.

Ova odluka odnosi se na potpisivanje ugovora između Grada i Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša kojim će Fond u stopostotnom iznosu financirati rješavanje baliranog otpada. Za ovu odluku su bili svi od prisutnih, njih 16, nitko nije bio protiv, a sudržani su bili Ivan Čehok i Stjepan Cepanec. Potonji tvrdi kako nije određeno konkretno vrijeme za rješavanje bala.

- Interesira me kad kreće prva bala i kad odlazi zadnja. Za rješavanje bala trebat će tri godine, možda i četiri. Kapacitet MBO-a je 30 tisuća tona, kad se podijeli u tri godine nebi se moglo riješiti. Recite jasno građanima da bale ostaju još tri ili četiri godine ili ćete to riješiti čarobnim štapićem za mjesec dana? - kazao je. 

U svom odgovoru gradonačelnik Neven Bosilj rekao je kako je vijećnik Cepanec neinformiran o navedenom projektu.  

- Ugovor je javno objavljen za vrijeme kad je išla javna nabava. Ugovorna obveza izvršitelja usluge je da u 18 mjeseci makne bale, obradi ih i zbrine sav preostali ostatak od obrade bala – zaključio je Bosilj.

Komentari