županijska skupština

Čehok: Novo rješenje za Kučansku rampu je nakaradno, Soldino može dobiti novce

Objavljeno: 20.07.2022. 14:04

Zadnja izmjena: 20.07.2022. 14:31

Na sjednici Županijske skupštine Ivan Čehok je novo, SDP-ovo rješenje za Kućansku rampu nazvao "nakaradnim", te kazao kako ima informacije da bi Ministarstvo prometa financiralo raniji projekt Bože Solde.

Čehok je konkretno rekao:

- Imali smo rješenje i lokacijsku dozvolu profesora Solde za koje smo mogli dobiti građevinsku u roku od nekoliko mjeseci. To je prekriženo, ide se na novo rješenje, projektanti nisu ništa krivi, ali to je potpuno nakaradno rješenje.

Potom je iznio informaciju kojom prema njegovim riječima raspolaže, odnosno rekao je.

- Vidim da ste razgovarali s ministrom Butkovićem i Hrvatskim željeznicama Čuo sam da je ministar rekao "da danas imate građevinsku dozvolu, danas biste dobili novac". Ako je to istina, molim vas da kao Županija, jer Grad ne daje dozvole, aktivirate projekt profesora Solde koji je prošao sve uvjete da se to hitno napravi kako bismo od ministra mogli dobiti novac - rekao je Čehok.

Župan Anđelko Stričak odgovorio je kako je s ministrom nedavno održan sastanak kojem je prisustvovao i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

- Tada je jasno i glasno naznačeno da je na potezu Grad Varaždin i, čim ishode građevinsku dozvolu, ministarstvo će se angažirati da iznađu sredstva za realizaciju Kučanske rampe. Ovo je prvi puta da na državnoj razini postoji interes da se uključi u financiranje rješavanja tog problema.

Komentari