optužba za sabotažu

Čehok igra na iscrpljivanje. Optužuju ga da je otišao predaleko. 'Nazivao je odlagališta i...'

Najduže govore od svih i najveći broj javljanja imao je bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, no aktualni gradonačelnik i njegov zamjenik, kao i platforma Budimo grad, nisu mu ostajali dužni...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.09.2021. 09:00

Zadnja izmjena: 10.09.2021. 09:33

Sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, održana u četvrtak, trajala je nešto manje od devet sati, odnosno toliko dugo da je gradonačelnik Neven Bosilj u jednom trenutku nakratko sklopio i oči. 

Umor se vidio i na licu predsjednice Gradskog vijeća Zdravke Grđan, koja je u jednom trenutku vijećnicima odlučila skrenuti pažnju na trajanje sjednice, odnosno na dužinu rasprava od kojih su neke trajale i duže od dva sata.

  • Sjednica je trajala 9 sati. Bosilj je sklopio oči. Zdravka Grđan: 'Malo hoćemo - malo nećemo', više ovdje.

Najduže govore od svih i najveći broj javljanja imao je bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, no aktualni gradonačelnik i njegov zamjenik, kao i platforma Budimo grad, nisu mu ostajali dužni.


'Sabotira građane'

Čehok je namjerno, kako su tvrdili, nazivao razna odlagališta u Hrvatskoj i nagovarao ih da ne prime varaždinski otpada - a sve s ciljem kako bi sabotirao novu vlast. 

Kada je otvorio temu korištenja službenog vozila od strane gradonačelnika Bosilja, za njega su tvrdili slično. "Već dan nakon izbora sjeo je u službeno vozilo, otišao na Ugljan i od tamo pokušao osporiti izbornu pobjedu", rekli su.

'Namirivao je partnere'

Bosiljevu odluku da smanji broj upravnih odjela za više od polovice, s četiri na devet, Čehok je nazvao "jednom od najgorih". No, ni tu mu nisu ostali dužni. "Broj upravnih odjela nije vam služio nizašto drugo, nego da namirite koalicijske partnere. O svemu ste odlučivali vi i Avar", rekao je zamjenik Marković.

'13.000 kuna za aroniju'

Čehoka se prozivalo i prije sjednice. Jedna od najvećih optužbi došla je od strane platforme Budimo grad koja ga je prozvala da se tijekom njegova mandata popilo aronije za 13.000 kuna, odnosno da je i na taj način namirio nekoga od svojih političkih istomišljenika. Prozvali su ga i da o sebi stvara "lažnu sliku": Takvu sliku stvara planski, na temelju laži i manipulacija, kako bi poslao poruku da su svi političari korumpirani i vođeni osobnim interesom. Jučer smo imali još jedan igrokaz s istim ciljem", rekli su nakon njegove presice.

Komentari