očitovanje

Čehok: Izbori su jedini pravi referendum, onaj savjetodavni ne znači ništa

Objavljeno: 29.11.2022. 09:24

Zadnja izmjena: 29.11.2022. 09:29

Ivan Čehok kao prvi čovjek gradske oporbe smatra da referendum kojeg je najavio gradonačelnik Neven Bosilj "ne znači ništa".

Objavio je to na svojem Facebook profilu, gdje piše:

- Referendum? DA, ako Bosilj ne želi prihvatiti ugovor po 1000 kuna/tona. Da, ali jedini pravi referendum - IZBORI.  Savjetodavni referendum ne znači ništa: jer referendumsko pitanje treba biti jasno, što se ovdje ne može postići;  jer savjetodavni znači da na njega može izaći i manje od npr. 10% građana; jer takav referendum ne otkriva pozadinu svega.

Čehok i ovom prilikom ponavlja svoj stav, odnosno piše::

- A pozadina vam je ovo: Bosilj je lagao 2021., dakle prije 18 mjeseci, da je naše rješenje za 110 milijuna preskupo i nepovoljno, i to u uvjetima NAJNIŽIH kamatnih stopa. Sada vas želi uvjeriti da je njegovo rješenje od 220 milijuna kuna najpovoljnije, i to sa najvišim kamatnim stopama u zadnjih 8 godina. Je li vam sad jasno zašto se lažljivi i nesposobni Bosilj boji izbora?!

Na kraju zaključuje:

- Svjestan je da je lagao i obmanjivao, svjestan je da je njegovo rješenje financijski neodrživo i svjestan je da građani Varaždina to ne mogu platiti.

Komentari