osjeća se potpuno nedužnim

Čehok na N1: 'Ne bojim se prijetnji jedne velike stranke, kandidiram se jer osjećam obavezu'

Objavljeno: 27.04.2017. 08:46

Zadnja izmjena: 27.04.2017. 08:47

Foto: YouTube/Screenshot

Jučer je u emisiji Pressing na N1 televiziji gostovao Ivan Čehok i u otvorenom 50-minutnom razgovoru diskutirao o svojoj kandidaturi koja je izazvala dosta pozornosti ne samo u našem kraju nego i na nacionalnoj razini.

Čehok je izrazio uvjerenje da je njegova kandidatura - za razliku od Vlahušićeve u Dubrovniku - zakonita, jer postoji razlika između onoga kojemu se sudi i onoga koji je pravomoćno osuđen. Uz to je dodao da sebe smatra apsolutno nedužnim čovjekom.

Čehok je priznao da mu prošlo je kroz glavu da možda nije pametno kandidirati se, ali se ipak odlučio zbog potpore koju su mu građani davali u anketama.

- Početkom prošlog ljeta kada se već vidjelo da će aktualna vlast završiti debaklom, počele su se raditi ankete i ispalo je da najveću podršku imam ja. Sigurno je da to čovjeka obvezuje. Morate razmišljati zašto vas građani unatoč svemu podupiru. - odgovorio je Čehok, dodajući kako se protiv njega odvija proces nalik onome iz Kafkinog romana Proces. Uz to je zanijekao da je njegov motiv osveta, pritom prozivajući Kišića da se doselio u Varaždin samo zato da bi se mogao kandidirati. Također je i zanijekao da u slučaju pobjede kani prepustiti vlast Avaru te da se ne boji prijetnji - kako je rekao - jedne velike stranke da će imati problema ako se kandidira.

- Dobivao sam svakakve prijeteće poruke. To je jedan obrazac ponašanja u hrvatskoj politici. Nisam se ni tada plašio, ne plašim se ni danas. - rekao je Čehok. Ovdje možete vidjeti integralni video Čehokovog intervjua.

 

Komentari