presica

Čehok: Bosilj je povećao grobnu naknadu, a nije imao hrabrosti izaći pred građane

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.02.2022. 11:50

Zadnja izmjena: 23.02.2022. 11:50

''Mi sa povećanjem grobnih usluga zapravo moramo plaćati otpremninu Runcu'', rekao je danas bivši gradonačelnik Ivan Čehok koji se osvrnuo na povećanje grobnih usluga u Parkovima.

Čehok dizanje cijena grobnih usluga naziva ''neobjašnjivim'' te u tome vidi isključivu odgovornost gradonačelnika Nevena Bosilja.

- To je inače komunalna usluga, dakle, to ne mogu donijeti Parkovi. Povećanje cijena može isključivo biti u nadležnosti gradonačelnika. On se to nije usudio napraviti, on nema hrabrosti izaći pred građane i reći im da još jedan udar slijedi na od 1. ožujka i to udar na one koji su najranjiviji - rekao je Čehok.

Prema njegovim riječima, uzrok ovakvom povećanju cijena vidi u otpremnini bivšeg direktora Alena Runca koji je smijenjen nakon SDP-ova dolaska na vlast - iako to, kako su tada poručili iz HDZ-a: "Nije trebao biti".

- Uzrok je sustavni. Mi smo dizali Parkove kada je bio Alen Runac bio na čelu, Parkovi su zarađivali na tržištu, javljali su se na natječaje. Što imate manje tržišnih prihoda, to vam manje mora više Grad izdvajati iz proračuna, to se upravo sad dogodilo. Mi sa povećanjem moramo platiti otpremninu Runcu koji je mogao i dalje neometano mogaoobavljati svoj posao - rekao je Čehok.

Komentari