presica

Čehok: Novo idejno rješenje za Kućansku rampu su samo smiješne sličice

Uz to, Čehok je rekao kako je gradska vlast predstavila 'potpuno neprimjeren objekt' koji će stvoriti još veće zagušenje u prometu nego što je sad...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.06.2022. 10:00

Zadnja izmjena: 21.06.2022. 10:03

Foto: ARHIVA

Nakon što je gradska vlast jučer predstavila idejno rješenje Kućanske rampe odnosno projekt podvožnjaka Supilova - Wissertova, gradski vijećnik Ivan Čehok taj je projekt nazvao 'smiješnim sličicama'. 

Uz to, Čehok je rekao kako je gradska vlast predstavila 'potpuno neprimjeren objekt' koji će stvoriti još veće zagušenje u prometu nego što je sad. 

- Vi sad nećete moći u svim smjerovima, nego kad idete s istoka onda ćete moći samo desno prema kolodvoru, a kad idete prema istoku onda ćete moći samo od pravca Zagreba. Morat ćete se vrtiti na rotorima da biste mogli u svim smjerovima i tako rješenje u Hrvatskoj ne postoji - rekao je Čehok. 

Kako dodaje, predstavljeno je rješenje 'neodrživo', a uz to, građanima tog djela grada nitko nije rekao da Wiesertova planira pretvoriti u najprometniju ulicu u gradu. 

- Zato smo mi napravili onaj projekt prof. Solde da se napravi podzemni rotor da građani mogu u svim smjerovima. Oni su od toga odustali pri čemu nema dogovora s HŽ-om da se ruše zgrade, nema dogovora da se ide na kolodvor jer taj projekt ulazi u kolodvor i čitav niz drugih stvari. Osim toga, u tom kvartu nitko od gradske vlasti nije građane pitao ništa, a to je veliki infrastrukturni projekt - završio je Čehok. 

 

Komentari