istup na mrežama

Čehok o povećanju cijene otpada: 'Upozoravao sam da će izborom Bosilja cijene podivljati'

Kao razloge povećavanja zbrinjavanja otpada, Svetec je istaknuo inflaciju od 7,1 posto, porast cijene goriva za kamione te 19-postotni porast plaća u Hrvatskoj, ali i zakonske promjene, a na odluku se osvrnuo bivši gradonačelnik...
Objavljeno: 30.12.2021. 10:09

Zadnja izmjena: 30.12.2021. 10:13

Foto: Arhiva

Nakon što su direktor Čistoće Zoran Svetec i gradonačelnik Neven Bosilj najavili povećanje cijene zbrinjavanja komunalnog otpada stanarima i kućanstvima, na odluku se osvrnuo bivši gradonačelnik Ivan Čehok uz riječi kako je "upozoravao da će izborom Bosilja cijene podivljati".

  • eTV - Povećava se cijena odvoza otpada: Evo kome, koliko i s kojim razlozima, više ovdje

Podsjetimo, kao razloge povećavanja zbrinjavanja otpada, Svetec je istaknuo inflaciju od 7,1 posto, porast cijene goriva za kamione te 19-postotni porast plaća u Hrvatskoj, ali i zakonske promjene. Isto tako, napomenuli su kako rastu troškovi zbrinjavanja otpada, a dodatan problem je činjenica da Varaždin nema svoje odlagalište, zbog čega je nastao i trošak od milijun kuna za prijevoz na udaljena odlagališta. Međutim, kako smatra Čehok u objavi na društvenim mrežama, sada se povećava minimalne javne usluge, nakon čega će se povećati i cijene zbrinjavanja te da će, kako je naveo, "ukupno povećanje cijene biti drastično, a sve će to platiti građani". 

- Upozoravao sam da će izborom Bosilja cijene podivljati, već pet mjeseci pitam zašto građani Varaždina plaćaju nezakonitu i štetnu ekološku rentu od 200 kuna kad je zakonski 80 kuna?! Odgovora nema. Postavio sam pitanje čemu zapošljavanje administracije kad nemamo dovoljno radnika da nam grad bude čist, odgovora nema, zaposlili su zamjenika direktora, koji je Čistoći nepotreban. Postavio sam pitanje zašto je cijena bala od naših 1260 kuna/tona skočila na 1950 kuna/tona, odgovora nema. Pitao sam zašto se ne čisti, nego drugi dan nakon odvoza, oko kontejnera ovako izgleda, navodno su i plaće smanjene onima koji su najviše izloženi vremenskim uvjetima rada. Sve će to platiti građani. Ovo je samo po sebi najgora moguća čestitka nesposobne gradske vlasti - zaključuje bivši gradonačelnik.

Komentari