reakcija

Čehok: 'Podizanjem komunalne naknade žele financirati enormni kredit za bale'

Objavljeno: 18.10.2023. 10:43

Zadnja izmjena: 18.10.2023. 10:43

Foto: Ivana Bertović

Vijećnici Nezavisne liste Ivana Čehoka jutros su se na konferenciji za medije komentirali jučerašnju presicu gradske uprave kojom  su se najavile porezne promjene.

Uvodi se novi porez kada su cijene ionako podivljale te se za 25 posto povećava vrijednost komunalne naknade a nitko ne zna što se se zapravo radi, smatra Ivan Čehok.

- Mi ne bježimo od toga da je moguće povećavati bod, mi smo to učinili za 25 posto, ali s točno određenim aktivnostima i cijelim nizom komunalne djelatnosti koje smo na taj način uspjeli financirati. Imamo vlast koja nas nemilice do kosti guli i dere - kaže Čehok, dodajući kako je u pozadini svega rješavanje pitanje bala, što se pogrešno kategorizira kao "komunalni projekt".

- U proračunu je pogrešno navedena projekcija rješavanja bala kao komunalni projekt što on nikako ne može biti jer odlagališta nisu komunalna infrastruktura. Ovo povećanje cijene komunalnog boda od 25 posto ide za enormno povećanje od 200 posto cijene rješavanja bala u odnosu na naše rješenje iz 2021.godine. Tako da građani neće to platiti izravno na računima, ali će platiti preko komunalne naknade - zaključio je vijećnik Čehok.

Komentari