komentar rezultata izbora

Čehok o drugom krugu: Varaždinci neće izabrati stagnaciju i naredbe iz Zagreba!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.05.2021. 11:04

Zadnja izmjena: 18.05.2021. 11:08

Foto: Luka Šalamun

Kandidat za gradonačelnika Ivan Čehok na današnjoj je konferenciji za medije komentirao rezultate izbora te rekao kako je njegova Nezavisna lista ''uvjerljivo najjača politička snaga u gradu''.

Njegova je lista osvojila šest mandata u vijeću, što je prema Čehokovim riječima dobar rezultat s obzirom da je bila manja izlaznost, kao i s obzirom na to da je propisan manji broj vijećnika. - Mi možemo u vijeću surađivati sa svima jer nismo stranka ni ideološka platforma. Nemamo stranačka tijela u Zagrebu i nitko nam ne nalaže s kime ćemo surađivati - rekao je Čehok. 

''Sjetimo se vladavine SDP-a i Habuša''

Što se pak tiče izbora za gradonačelnika, Čehok je rekao kako je uvjeren da će mu građani u drugom krugu dati potporu. - Prisjetimo se samo kako je u šest godina vlasti SDP-a i Habuša grad doživio potpunu stagnaciju. U tih šest godina nije se obnovio ni jedan vrtić, ni jedna škola. Nije se mogla napraviti jednostavna šetnica od Kauflanda prema centru, mi smo došli i to napravili. Dva nadvožnjaka su bila u jadnom stanju, sada su obnovljena, a napravili smo i četiri rotora. Aquacity i dravski bazeni bili su u potpunom rasulu - rekao je između ostalog Čehok.

Program u kratkim točkama:

-To je demografska obnova, još 1000 stanovnika više. Još 800 stanova ukupno više, fond za ugradnju liftova u starije zgrade, subvencija kupnje prve nekretnine, daljnje širenje visokog obrazovanja, nova ulaganja u znu Brezje i Tehnološki park te pomoć ranjivim skupinama. 

 

 

Komentari