dogovorena buduća suradnja

Udruga umirovljenika daje potporu Čehoku: 'Obećao nam je veliko gradsko zemljište za novi dom'

Objavljeno: 26.05.2017. 12:28

Zadnja izmjena: 26.05.2017. 14:26

Foto: Jelena Pintar

Danas se u prostoriji Udruge umirovljenika održala konferencija na kojoj su Ivan Čehok i zamjenici, zajedno s predsjednikom Udruge umirovljenika Brankom Godinićem i službeno dogovorili buduću suradnju.

Tom je prilikom predsjednik Udruge Branko Godinić dao potporu Čehokovoj listi, a kao najbitniji razlog tome navodi da je za vrijeme dok je Čehok još bio gradonačelnik, učinjeno puno više za umirovljenike.

- Gospodin Čehok nam obećaje da ćemo dobiti na raspolaganje veliko gradsko zemljište na kojem će se moći izgraditi novi starački dom jer se prije sedam godina članstvo povećalo s 10000 na 12000 tisuća, a kapacitet staračkog doma u potpunosti je nedostatan za tu količinu umirovljenika. - rekao je Branko Godinić.

Kao još jedan razlog potpore Čehokovoj listi jest socijalna osjetljivost, koja ih je najviše privukla, a i zbog dugogodišnje suradnje članova udruge, nadodao je Godinić. Nakon toga Čehok je napomenuo kako je najbolja potvrda ovog dogovora taj što je za vrijeme njegovog upravljanja gradom, iz gradskog proračuna izdvojeno 700 tisuća kuna godišnje, a većim dijelom upravo za ovu Udrugu. 

- Svaki grad mora čvrsto stajati iza socijalne politike u kojoj posebno mjesto zauzimaju umirovljenici. Mi smo imali projekt u kojem su mladi volonteri odlazili umirovljenicima, donijeli im mlijeko, kruh i barem 15 minuta razgovarali s njima. Potrebno im je osigurati jeftiniji prijevoz do bolnica ili grada. Grad u takve projekte sam ne može stoga je važno da surađuje s ovom Udrugom. - rekao je Ivan Čehok.

Na samom kraju Čehok je izjavio kako će bezuvijetno tražiti od gradskog vijeća da se podigne razina izdvajanja za umirovljenike, ali i najavio prijavu na EU natječaj pod nazivom 'Umjetnost i kultura 54+' čija je vrijednost od 100 tisuća do milijun kuna za potporu inicijativama kulturnog stvaralaštva.

 

 

 

 

Komentari