rebalans proračuna

Čehok: Od Grada ćemo tražiti besplatnu prehranu u svim školama, to nije preskupo

Objavljeno: 13.09.2022. 11:07

Zadnja izmjena: 13.09.2022. 11:07

Gradski vijećnik Ivan Čehok na današnjoj je konferenciji za medije, uoči nadolazeće sjednice Gradskog vijeća, rekao kako će se njegova lista zalagati za besplatnu prehranu u svim gradskim školama.

Kako je obrazložio, ovaj njihov prijedlog rezultat je "zbunjenosti roditelja" uslijed energetske krize i najava da će se nastava odvijati od kuće. Na sjednici će tako predložiti da Grad preuzme tu odgovornost na sebe te da za prehranu školske djece osigura sredstva u gradskom proračunu, za što bi se, kako procjenjuje Čehok, godišnje trebalo izdvojiti dodatnih 2,8 milijuna kuna. Ovaj prijedlog smatra jedinim preostalim uvjetom za potpuno besplatno školovanje.

- Smatramo da je obrazovna politika najbolji instrument stvaranja društvene jednakosti i ravnopravnosti. Upravo stoga smo krenuli u osiguravanje jednakosti šansi, odnosno da svoj djeci, bez obzira na podrijetlo, socijalni status roditelja, institucionalnom ili obiteljskom potporom, osiguramo uravnotežene šanse. Stvorili smo materijalne pretpostavke za to i još uvijek smo jedini grad čije škole imaju jednosmjensku nastavu. Ono što je još preostalo je školska kuhinja - rekao je i dodao:

- To nije preveliki iznos, to bi Bosilj mogao odvojiti iz sredstava za samopropagandu ili iz nepotrebnih troškova za pokroviteljstva i velike manifestacije - zaključio je.

Komentari