reakcija

Čehok: Od Županije ćemo tražiti da Grđan razriješe kao ravnateljicu. I njima laže

Ivan Čehok sada tvrdi kako bi, da je PPP Cafuk plaćao zakup, sredstva dolazila i na račun Županije, budući da se po ugovoru prihod dijeli na Grad, Županiju i državu...
Objavljeno: 13.04.2022. 10:00

Zadnja izmjena: 13.04.2022. 10:03

NL Ivana Čehoka pozvala je predsjednicu Gradskog vijeća Zdravku Grđan na ostavku zbog poništenja odluke o raspisivanju javnog natječaja za poljoprivredno zemljište koje koristi PPP Cafuk, nakon čega je ona rekla da ostavku neće podnijeti.

Ivan Čehok sada tvrdi kako bi, da je PPP Cafuk plaćao zakup, sredstva dolazila i na račun Županije, budući da se po ugovoru prihod dijeli na Grad, Županiju i državu. 

- Imamo analitičku karticu Grada gdje se vidi da sredstva nisu dolazila. Na Županijskoj skupštini ćemo tražiti razrješenje nje kao ravnateljice gimnazije jer je lagala da se plaća i Županiji. Govori laži o nečemu što je vezano uz osnivača škole.

Čehok kaže kako je Cafuk bio u zakupu samo polovice tog zemljišta koje je u vlasništvu države. 

- Oni su mu bez ugovora i pravih postupaka, cijelu površinu dali u zakup, zajedno s polovicom koju nikad nisu imali u zakupu. Zemljište nikad ni nije bilo gradsko, to je u vlasništvu države. I sam DORH navodi da se mora provesti natječaj. Ona je prevarila čak i DORH.

Grđan je jučer rekla kako je riječ o građevinskom zemljištu s poljoprivrednom namjenom, a Čehok sada tvrdi kako to nije istina jer u tom slučaju zemljište Cafuku ne bi moglo biti dano na korištenje.

- Pokazala je i dopis Agencije za plaćanje u poljoprivredi koja nema ništa s proračunom Grada ni s ugovorom između države, Grada i Cafuka. To što je Agencija napisala da Cafuk njima nije dužan, nema veze s dugovima prema Gradu. 

Podsjetimo, gostujući jučer u eTV studiju Grđan je Čehoka optužila kako, prozivajući nju za ovaj slučaj, skriva svoje "prave interese", a obitelj Cafuk u svemu tome ispada "kolateralna žrtva".

 

Komentari