status na facebooku

Čehok ponovno proziva: Natječaj za bale je namješten, misteriozno je promijenjena....

Objavljeno: 27.12.2022. 11:42

Zadnja izmjena: 27.12.2022. 11:48

Bivši gradonačelnik Ivan Čehok jutros je ponovno prozvao gradsku vlast da je namjestila raspisani natječaj za bale.

Napisao je to u opširnom statusu na svojem Facebook profilu, kazavši kako je „misteriozno“ promjenjena oznaka otpada. Kaže zatim kako je iza tog čina stala i stručnjakinja kojoj ne navodi ime, a koja je sudjelovala i na nedavno održanom međustranačkom vijeću. Čehok se poziva i na određeni inspekcijski nalaz, međutim u preslici koju je objavio nije vidljiv datum istoga.

- Na Međustranačkom jedna od stručnjakinja tumači da nije bitno koji je otpad ključni broj, što je otprilike kao da velite nije bitno kakvi su vam nalazi kod liječnika da biste se izliječili. Ako je otpad 19, onda je on obrađen i kao takav može biti samo u posjedu onoga tko je obrađivao, dakle operatera Varkoma; to znači da može biti izvezen u neku drugu EU državu; također ima deponija koje primaju 19 po cijeni nižoj od 2200 kuna. Ako je otpad 20, ne možete ga izvesti iz HR, dakle čak i da se javio netko izvana na natječaj, kako će ga prevoziti? – napisao je bivši gradonačelnik između ostaloga, a njegov status niže prenosimo i u cijelosti.

Status Ivana Čehoka

Neistine oko enormnog zaduženja za preskupo zbrinjavanje bala - kako se namještao ključni broj otpada (2). Kako je u mjesec dana, na putu od Ministarstva prema Vijećnici misteriozno promijenjena vrsta otpada?! Potaknut izjavama Bosilja i ekipe da građani ne mogu razumjeti stručne detalje oko bala, dalje objavljujemo potpuno jasne činjenice. U Sanacijskom programu, koji je OSNOVA bilo kakvoga postupanja, grad je prijavio otpad ključnoga broja 19 12 12, znači obrađeni otpad posjednika Varkom. Međutim, u natječaju, taj otpad misteriozno postaje 20 03 01, neobrađeni komunalni otpad, posjednika grad Varaždin. Na Međustranačkom jedna od stručnjakinja tumači da nije bitno koji je otpad ključni broj, što je otprilike kao da velite nije bitno kakvi su vam nalazi kod liječnika da biste se izliječili. Ako je otpad 19, onda je on obrađen i kao takav može biti samo u posjedu onoga tko je obrađivao, dakle operatera Varkoma; to znači da može biti izvezen u neku drugu EU državu; također ima deponija koje primaju 19 po cijeni nižoj od 2200 kuna. Ako je otpad 20, ne možete ga izvesti iz HR, dakle čak i da se javio netko izvana na natječaj, kako će ga prevoziti? Na stranu činjenica, za sada, da se ključni broj nije ni mogao ni smio promijeniti bez ponovne kategorizacije koja je istekla. Dakle, evidentno je da je natječaj neusklađen sa Sanacijskim programom koji je odobrilo Ministarstvo, evidentno je da posjednik može biti samo Varkom i evidentno je da je otpad bio obrađen na neki način. U prilogu pokazujemo i inspekcijski nalaz, ako ne vjerujete nama, Inspekcija je nedvojbeno utvrdila da je riječ o otpadu ključnoga broja 19 12 12, dakle obrađenom otpadu, posjednika Varkom.

Ivan Čehok, Facebook profil

Komentari