priopćenje za medije

Čehok odgovorio na prozivke: "Specijalna savjetnica može samo sanjati naše EU projekte"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.03.2019. 14:25

Zadnja izmjena: 18.03.2019. 14:53

Foto: Arhiva/Ilustracija

Nakon što su Reformisti prozvali gradonačelnika Varaždina za gubitak 8,5 milijuna kuna, tvrdeći da nije osigurao povrat novca za EU projekte, a potom i projekt Kučanske rampe nazvali "crtićem", danas se priopćenjem za medije oglasio i gradonačelnik Ivan Čehok.

<< Reformisti Čehoka optužili za gubitak 8,5 milijuna kuna: "Nije na vrijeme prijavio projekte!" >>

Čehok u svojem priopćenju za medije navodi kako se povrat 60 posto sredstava vlastite komponente ili 8,5 milijuna kuna za EU projekte može tražiti "tek nakon što je 1. Izvješće o projektu prihvaćeno", odnosno dodaje da Grad Varaždin još nije primio ni ugovore za 2. i 5. osnovnu školu, zbog čega onda nije ni mogao zatražiti sredstva.

- Ono što gospođa Martinčević odbija priznati i javnosti i sebi jest činjenica da je Grad Varaždin uspio privući EU sredstva koja su u cjelini ili u 90 posto iznosu financirana od strane EU ili države, pa je tako primjerice projekt proširenja Tehnološkoga parka financiran u cjelini od EU novaca. Isto tako, izgradnja vrtića u Kućanu Donjem sufinancira se sredstvima EU u visini od gotovo 90 posto - kaže Čehok u priopćenju, u kojem Nataliju Martinčević naziva "specijalnom savjetnicom župana koja ništa ne zna i ne čini".

- Gospođa Martinčević ne može se pomiriti nikako s činjenicom da je Grad Varaždin grad s najviše EU novaca po glavi stanovnika, računajući sve projekte u kojima su sudjelovali grad, gradske ustanove, agencije i tvrtke. O takvim projektima gospođa Martinčević kao i cijela Županija može samo sanjati, njihov je domet baviti se fasadama, dok u Bolnici na nekim odjelima nema više dovoljno liječnika i sestara - zaključuje svoje priopćenje gradonačelnik Ivan Čehok.

Komentari