oštra rasprava

Čehok: 'Rad Gradskih stanova je očiti kriminal', Bosilj: 'Izmišljate, ravnatelj ima moje potpuno povjerenje'

Objavljeno: 11.06.2024. 17:56

Zadnja izmjena: 11.06.2024. 17:57

Foto: Boris Matijašec

Vijećnici Nezavisne liste Ivana Čehoka na današnjem aktualnom satu na Gradskoj sjednici prozvali su gradonačelnika Nevena Bosilja i ravnatelja Javne ustanove Gradski stanovi Romana Veršića za, navode, prodaju POS stanova po nižim cijenama nego što bi one trebale biti, a oštro su krizirali i 'natrpan Dnevni red'.

Vijećnik Ivan Čehok tvrdi kako se stanovi u Hrašćici prodaju po tržišnim uvjetima te kako je JUGS prodao stan krajem 2022. po cijeni od 1050 eura po metru kvadratnom.

- Stanovi u Sračincu su tada bili 1700 eura, a u Varaždinu 2500 eura. Nedavno je zamjenik Marković postavio pitanje Plenkoviću i kazao kako se stanovi u Varaždinu prodaju od 2500-3000 tisuće eura, a Grad prodaje svoj stan po tržišnim uvjetima po 1000 eura. Ne samo to, jedan od tih stanova samo nekoliko mjeseci nakon oglašen je na internetu po 1700 eura. Hoćete li smjeniti ravnatelja koji očito ne poznaje Varaždin, što i nije čudo, i upravno vijeće jer je ovo očiti kriminal? – pitao je Čehok povišenim tonom.

'Radite afere iz svega, on ima moje potpuno povjerenje'

Ni Bosilj mu u svom odgovoru nije 'ostao dužan' te javno i jasno dao do znanja da ravnatelj Veršić ima njegovo puno povjerenje u daljnjem radu.

- Meni je jasno da pokušavate napraviti afere iz svega. JUGS će vam odgovorit na ovo pitanje. Tražio sam podatke i oni će ih poslati. To nije novi stan nego je više od 10 godina u njemu netko živio i stan su devastirali. JUGS je odlučio taj stan procijeniti i prodati. Dobit ćete odgovor od gospodina Veršića koji uživa moje potpuno povjerenje i sigurno ga ne mislim smijeniti – oštro je odgovorio Bosilj, a Čehok njegovim odgovorima nije bio zadovoljan te je u replici kazao kako je riječ o četiri stana, a da se isti, navode, prodaju jeftinije nego 50 godina stari stanovi na Banfici čija je cijena 1500 eura.

'Praksa i omalovažavanje Gradskog vijeća'

Nakon aktualnog sata, vijećnik NL Ivana Čehoka, Mario Lešina, usprotivio se Dnevnom redu na kojem se nalazi 30 točaka te tražio stanku kako bi se konzultirao s klubom vijećnika nakon koje je tražio skidanje većine točaka i sazivanje nove sjednice.

- Zadnju sjednicu smo imali 19.3. Dobili smo dnevni red s 30 točaka o kojim bi danas trebali raspravljati. Tu su i izvješća tvrtki i ustanova, samo to je jedna sjednica. Više od sat i pola smo potrošli na aktualni sat, gdje je još tih 30 točaka, a s podtočkama sve skupa 50. Nakon tri mjeseca imamo sjednicu s 30 točaka i to nije prvi put. To je postala praksa i omalovažavanje Gradskog vijeća – kazao je Lešina.

Njegov prijedlog o ostavljanju točaka 3., 4., 5. i 26. do 30.  te skidanju svih ostalih sa Dnevnog reda u konačnici nije prihvaćen.

Komentari