županijska skupština

Čehok: Zovite inspekciju, 25 tisuća tona otpada gradska vlast će ostaviti na cesti

Objavljeno: 28.02.2023. 12:29

Zadnja izmjena: 28.02.2023. 12:29

Tema otpada i sortirnice u Varaždinu spominje se na gotovo svakoj gradskoj i županijskoj sjednici, pa se tako pojavila ponovno i danas na sjednici Županijske skupštine.

Naime, nezavisni vijećnik Ivan Čehok zamolio je župana Anđelka Stričaka da ponovno uputi poziv inspekciji, budući da su, kako tvrdi, prilikom prve inspekcije kod izgradnje sortirnice na Motičnjaku utvrđene nepravilnosti i nelegalnosti te da je, dodaje, u planu da se višak otpada koji je naknadno zatečen na toj lokaciji izmijesti na javnu prometnicu.

- Utvrđene su nepravilnosti oko deponiranja otpada koji je tamo iskopan, a koliko čujem, to se sada nastoji sanirati, međutim, molim vas župane da ponovno uputite dopis inspekciji jer Grad namjerava sve ono što je iskopano, 25 tisuća tona ostaviti na cesti kako bi dobio uporabnu dozvolu, da se s gradilišta makne otpad i izgura na javnu prometnicu. Neka se uvtrdi što se zapravo događa jer je to pitanje ne samo Grada nego i ostalih općina - rekao je Čehok.

Stričak je odgovorio kako ima saznanja da je iskopan otpad odložen na više različitih lokacija.

- Da, kod izgradnje sortirnice iskopan je otpad koji je tamo prije bio zakopan. Taj otpad odložen je na više mjesta, između ostalog i tamo kod istočne obilaznice. Inspekcija je postupala, u kojoj je fazi, ne znam. Zadnja informacija koju imam je da se taj otpad vozi nekud dalje. Možemo ponovno poslati dopis inspekciji što je s tim otpadom i gdje je završio - odgovorio je Stričak.

Komentari