bolna prometna točka

Kućanska rampa je u budžetu zajedno s brzom cestom? Evo što je o tome rečeno na Skupštini...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.09.2021. 12:45

Zadnja izmjena: 22.09.2021. 12:49

Vijećnika Ivana Čehoka, ovdje u svojstvu županijskog vijećnika, na današnjoj je sjednici Županijske skupštine zanimalo je li moguće da se u "Razvojni sporazum sjeverozapadne Hrvatske", odnosno u dokument na temelju kojega će se graditi brze ceste i brza pruga, uvrsti i projekt Kućanske rampe.

Ivan Čehok, naime, tvrdi da projekt koji izradio Božo Solddo ima sve potrebne papire i lokacijsku dozvolu, no da ga je gradska vlast "zbog politikantskih obračuna poništila".

- To je važno ne samo za Grad Varaždin, to je važno za gospodarstvo cijele Varaždinske županije s obzirom da ta pruga dijeli gospodarstvo Varaždina na dva dijela - rekao je Čehok.

Župan Anđelko Stričak rekao je kako se taj projekt već postoji u Razvojnom sporazumu.

- Tu je projekt izgradnje spoja Ulica Adolfa Wisserta i Ulice Frana Supila s podvožnjakom ispod željezničke pruge Zagreb – Varaždin. To bi bila Kućanska rampa, sada se službeno tako zove i taj podatak dobili smo iz Grada Varaždina - rekao je Stričak, na što mu je Čehok replicirao da su mu iz Grada Varaždina podmetnuli projekt koji ne postoji. 

- Ne možete prijaviti projekt Wissertova – Supilova, to ne postoji nigdje. Samo je jedan projekt koji postoji, a ovaj koji vi spominjete obuhvaća nekoliko rušenja zgrada. Grad vam je podvalio nešto što ne postoji. To je ponovo jedno "kukavičje jaje" koje vam se podmeće. Prijavite ono što postoji. Jer ovo ne postoji – rekao je Čehok.

Komentari